Politiek houdt vinger aan pols bij nieuwe horecatijden Zwolle

Politiek houdt vinger aan pols bij nieuwe horecatijden Zwolle
Hornbach Zwolle is bijna open en zo ziet het eruit
ZWOLLE – Medewerkers van ‘bouw- en tuin gerelateerde markt’ Hornbach zijn maandag nog druk bezig met het vullen van de laatste stellingen. Woensdagmorgen om 07.00 uur wordt de veertiende Nederlandse vestiging aan de Katwolderweg geopend.

“Met vijftienduizend vierkante meter zijn we groter dan alle Zwolse bouwmarkten bij elkaar”, vertelt marketingmanager Maarten Post trots. “Dat is inclusief ons afhaal- en tuincentrum. Op onze familiedag werd duidelijk dat de meeste mensen nog niet bekend zijn met ons concept. Een veel gehoorde opmerking was dat ze er ‘graaierig ’ van werden. ” Klanten vinden in de Zwolse vestiging 120.000 artikelen, waar de ‘doorsnee’ bouwmarkt er tienduizend heeft, volgens de marketingmanager.

Vestiging in Zwolle is volgens vestigingsmanager Tonnie Balkema heel vanzelfsprekend. “We maken hier mooi de verbinding met drie provincies, maar verwachten ook klanten uit andere hoeken. De dichtstbijzijnde vestigingen van Hornbach liggen nu nog in Groningen en Nieuwegein. Daartussen slaan we een mooie brug. Het is ook een groot voordeel dat we hier vlak aan de A28 zitten. Ik merk dat mensen staan de popelen dat we gaan openen.”

Hornbach Zwolle telt ongeveer 150 medewerkers, waarvan er constant zo’n zeventig op de vloer aanwezig zijn. “Zij hebben allen een afdeling of specialisme”, benadrukt inkoopmanager Hans van Bemmel. “In onze winkel hebben we bovendien een projectshow waar iedere maand demonstraties worden gegeven over bijvoorbeeld meubels maken, laminaat of tegels leggen. Via ons youtube-kanaal adviseren we onder de noemer ‘Heldenadvies’. Zowel onze medewerkers als klanten noemen we helden.”

Gerjon Luinge is het aanspreekpunt bij de Profi-service. Aannemers en zzp’ers kunnen daar terecht voor professioneel advies en voor het afhalen van klaargezette bestellingen. “We ontzorgen de professionals”, aldus Luinge. “We gaan om 07.00 uur openen, de professionals hebben hun eigen balie en kunnen hier laden. Met hun profi-pas kunnen ze op rekening kopen en via een eigen online omgeving zien ze hun bestel-informatie.”

Hornbach kent een laagste prijs garantie. Indien nodig kan de bouwmarkt in assortiment afwijken van andere vestigingen. Van Bemmel verwacht dat dat niet gauw gebeurt. “Ons assortiment is erg breed en diep en daar zijn afwijkingen bijna nihil. Onze producten hebben we twee verkoopmaanden op voorraad en ook op projectniveau houden we voorraden aan.”

Op de badkamer- en keukenafdeling heeft Ed van Dijk de leiding. Met een forse dosis ervaring als installatiemonteur is hij blij dat hij op zijn zestigste nog de gelegenheid heeft gekregen zijn kennis en ervaring te kunnen delen. Naast alle bouwartikelen bevat de bouwmarkt onder meer nog een lijstenmakerij, alles op het gebied van dierenbenodigdheden, vissen, tuinaankleding en tuinplanten.

Hornbach Zwolle is dagelijks van 07.00 tot 21.00 uur geopend en op zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur. En voorlopig eens per maand op zondag. Die zondagsopening is landelijk wel belangrijk, bevestigt Van Bemmel. “Als het mogelijk wordt, gaan we iedere zondag open. Gaat dat niet, dan passen we ons aan aan de lokale situatie.”

Maandenlang is er keihard gewerkt aan de nieuwe Hornbach aan de Katwolderweg in Zwolle. Woensdag 14 maart openen de deuren, maar wij mochten vandaag alvast binnengluren bij de projectbouwmarkt. Kijk je met ons mee?

Tom Lebrechthausen, persvoorlichter van Hornbach, leidt ons rond door het enorme pand, dat een oppervlakte heeft van ruim 15.000 vierkante meter (slik!). We missen eigenlijk nog een lopende band door het gangpad, want de afstand van de ene naar de andere kant is best pittig.

Nou, teveel om op te noemen eigenlijk. Je kunt naar een zogenoemde lijstenmakerij om je eigen kunstwerk op maat te laat maken, er is iemand aanwezig die je deurmat op maat snijdt of je wipt even langs bij de ‘Jamin van de schroeven’, een soort snoepwinkel met duizenden schroeven in alle soorten en maten.

Verder zien we o.a. keukens, badkamers, tegels, planten, vissen (in 15.000 liter water), bouwhout en elektra. Uniek is de projectshow die iedere maand wordt opgevoerd. “Maandelijks stellen we een thema centraal”, vertelt Tom. “We leggen dan alles uit over een bepaald onderwerp en demonstreren ook het één en ander, allemaal gratis en voor niets. Denk aan laminaat leggen, meubels maken of sloten op je deur plaatsen (inbraakpreventie).”

Ook fijn is de ProfiService, service op maat voor de professionele klusser. En de niet zo handige tuinier wordt vast blij van de groeigarantie, waarbij je je plant – als ‘ie binnen jaar het loodje legt – in mag ruilen voor een nieuw exemplaar. “Geldt uiteraard niet voor de viooltjes”, lacht Tom.

Zoveel artikelen, leidt dat niet tot keuzestress? “Nee hoor, want bij ieder gangpad staat een deskundige. Iemand die verstand heeft van sanitair bij de toiletten, een timmerman bij het bouwhout en een schilder bij de verfafdeling.”

Een kijkje nemen? Check alvast onderstaande foto’s, of ga op 14 maart om 07.00 uur naar de spectaculaire opening van de grootste bouwmarkt van Overijssel. Yippie-Jaja-Yippie-Yippie-Yeah!

Je ontvangt alleen een mailtje als wij een nieuw artikel in de categorie “Nieuw in Zwolle” publiceren. Je kunt je uiteraard eenvoudig weer afmelden indien gewenst.Leave this field empty if youre human: Hornbach Zwolle bouwmarkten vandaag gesloten


Zwolle at Twitter: