KNVB en PEC Zwolle zijn eruit: Lodeweges nieuwe assistent Koeman

Lodeweges keert daarmee terug bij de KNVB, waar hij in het seizoen 2016/2017 Oranje onder-20 coachte. De bond wil de aanstelling, die dinsdag door verschillende media wordt gemeld, desgevraagd nog niet officieel bevestigen.

Tijdens de oefenduels met Engeland (23 maart) en Portugal (26 maart) zal Lodeweges voor het eerst als rechterhand van Koeman fungeren. Ook bij de vriendschappelijke wedstrijden tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni) wordt Lodeweges gehuurd van PEC Zwolle. Per 1 juli treedt hij vast in dienst van de bond.

Dwight Lodeweges mag zich per direct assistent bondscoach noemen van het Nederlands elftal. Dat meldt de Telegraaf. Daarmee heeft Ronald Koeman zijn staf rond voor de komende periode. Lodeweges komt via een merkwaardige constructie binnen bij de KNVB.

Al direct na de aanstelling van Koeman begin februari werd duidelijk dat Lodeweges in beeld was om assistent te worden. Ook de namen van Kees van Wonderen, keeperstrainer Patrick Lodewijks en conditietrainer Jan Kluitenberg werden destijds genoemd.

De laatste klus van Lodeweges als hoofdtrainer was bij sc Heerenveen. Eerder stond hij ook voor de groep bij onder meer SC Cambuur, NEC, PSV (interim), FC Groningen, PEC, het Canadese FC Edmonton en JEF United uit Japan.

Vrijdag maakt Koeman zijn eerste definitieve selectie als keuzeheer bekend. In zijn 33-koppige voorselectie zitten met Ruud Vormer (Club Brugge), Justin Kluivert (Ajax), Steven Bergwijn (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo) en het AZ-trio Wout Weghorst, Guus Til en Marco Bizot zeven nieuwe namen.

Op maandag komt Oranje bijeen in aanloop naar de interlands tegen Engeland en Portugal. De standplaats van het Nederlands elftal is niet langer Huis ter Duin in Noordwijk, maar de KNVB-campus in Zeist.

KNVB sluit compromis en bezorgt Ronald Koeman gewenste rechterhand

7:44 – De KNVB staat op het punt om met Dwight Lodeweges de gewenste assistent voor Ronald Koeman binnen te hengelen, maar heeft daar wel een speciale constructie voor nodig. De bond gaat de ervaren trainer op huurbasis, tot en met 1 juli, overnemen van PEC Zwolle. Daarna komt hij in vaste dienst. Dat meldt althans De Telegraaf. Lodeweges blijft gewoon bij PEC werken, maar zal tijdens de twee interlandperiodes afreizen naar Oranje. De KNVB had de geboren Canadees al langere tijd op de korrel, maar had weken onderhandelen nodig om hem los te kunnen weken. Lodeweges blijft tot het einde van het seizoen actief bij PEC en maakt daarna definitief de overstap naar Zeist.De eerstvolgende interland van Oranje staat volgende week vrijdag op het menu, in Amsterdam tegen Engeland. Lodeweges zal dan, net als Ronald Koeman, debuteren op de Oranje-bank.


Zwolle at Twitter: