KNMI terug naar code groen

ARNHEM – Het KNMI waarschuwde donderdag voor pittige onweersbuien in Gelderland. Van 17.00 tot 21.00 uur gold code geel, maar die waarschuwing was aan het begin van de avond alweer ingetrokken.

Vanavond en vannacht is het in Gelderland zwaar bewolkt met kans op een bui. Er waait een zwakke wind en de temperatuur daalt tot een graad of 8.

Morgenochtend is het droog met wat zon, maar s middags wordt het vanuit het oosten buiig bij maximaal 16 graden.

Hierbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en is er kans op hagel, aldus het weerinstituut, dat code geel heeft afgegeven. Later in de avond lossen de buien op.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Ook vandaag moeten we volgens het KNMI rekening houden met flinke onweersbuien aan het einde van de middag in het zuiden, oosten en midden van ons land.

Weerman Ben Lankamp van Weerplaza voorspelt dat vanuit het zuidoosten enkele stevige buien komen opzetten. "Daarbij is er kans op onweer, hagel en veel regen in korte tijd. Verder is het zwaar bewolkt op veel plaatsen."

Weer rekening houden met flinke onweersbuien

Vanaf het einde van de middag worden er in het zuiden, oosten en mogelijk ook het midden enkele onweersbuien verwacht. Dit kunnen lokaal pittige buien zijn met hagel, windstoten rond 60 km/uur en plaatselijk veel regen in korte tijd. In de loop van de avond nemen de buien weer in activiteit af.


Zwolle at Twitter: