PEC Zwolle op voorsprong tegen Excelsior

FC Twente heeft in de strijd tegen degradatie opnieuw een flinke tik te verwerken gekregen. Op bezoek bij ADO Den Haag ging de hekkensluiter van de Eredivisie met 2-1 onderuit, mede door persoonlijke fouten. Twente kon al vroeg vertrouwen putten uit de goal die na dertien minuten spelen werd gemaakt. Adam Maher bracht de bal met een knappe pass voor de voeten van Fredrik Jensen, die van dichtbij raak kon schieten: 0-1. De ploeg van Marino Pusic had de voorsprong zelfs groter kunnen maken, maar bleek in de eindfase niet effectief genoeg. ADO wankelde tegen de hekkensluiter, maar kon overeind blijven.

ADO-spits Bjorn Johnsen leek in de 37e minuut de gelijkmaker binnen te schieten, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Niet heel veel later zou de spits alsnog trefzeker zijn. Na knullig balverlies op eigen helft van Oussama Assaidi, schoot Johnsen de bal van buiten de zestien heerlijk raak achter Joël Drommel.

Pusic moedeloos: In de fase waarin wij zitten, gaat alles verkeerd

Twente kwam uiterst zwak uit de kleedkamer en kon weinig schade meer aanrichten bij ADO, dat een kwartier na rust al drie grote kansen kreeg. ADO voerde de druk op en kwam een kwartier voor tijd op voorsprong. Wederom maakte Johnsen de goal en wederom stond Twente achterin te schutteren. Drommel kwam uit zijn doel, maar twijfelde en zag de lob van Johnsen uiteindelijk in het doel belanden.

De 2-1 van Johnsen was voor de ADO-aanhang reden genoeg om wat Twexit-spandoeken tevoorschijn te halen. Twente-stormram Jos Hooiveld kon de zoveelste nederlaag van de Tukkers niet voorkomen, hoewel hij een paar minuten voor tijd een teenlengte tekort kwam om de 2-2 te maken. Door de nederlaag kan Twente de nacompetitie niet meer ontlopen. De ploeg van Pusic blijft hekkensluiter van de Eredivisie met twintig punten. Sparta heeft er 24.

LIVEBLOG: ADO Den Haag – FC Twente

VERHOOGDE ODDS! Pak 50(!) keer je inzet als Ajax van PSV wint! KLIK HIER!

Assaidi kapot van nieuwe nederlaag: Ik neem de fout op me

DEN HAAG – ADO Den Haag kreeg zaterdagavond in speelronde 31 van de eredivisie FC Twente op bezoek. De Haagse club wist drie punten binnen te halen dankzij een 2-1 winst. Lees hier ons liveblog terug!

Voor laptop/computergebruikers: scroll met je muis in het liveblog om oudere berichten te lezen.


Zwolle at Twitter:


Warning: file_get_contents(news/twitter/twdata/21.txt): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fastuser/data/www/nieuwsnl.org/wp-content/themes/nieuwsnl/content-single.php on line 39