5 x de meest bijzondere ijssmaken in Zwolle

5 x de meest bijzondere ijssmaken in Zwolle
Vier de vrijheid: 5 x fotos tijdens de oorlog in Zwolle
Een ijsje mag op een zonnige dag als deze natuurlijk niet ontbreken. Voor de Zwolse liefhebbers die een keer iets anders willen dan vanille, banaan of chocola hebben wij vijf bijzondere smaken uitgezocht. Enjoy!

Fan van die lekkere Werther’s Original snoepjes? Dan word je hier helemaal blij van! Bij IJssalon Dondo in de Roggenstraat kun je genieten van een bolletje (of twee) Werther’s Orginial ijs! Ziet het er niet lekker uit?

Wij zijn dol op taart! En zo’n lekker stuk taart kan natuurlijk niet ontbreken op een hoorntje. Bij IJssalon Salute veranderen de smaken razendsnel. Nu kun je de bijzondere smaken Red Velvet (limited edition!) en Monchoutaart proeven. Mmm!

Zwolle werd bevrijd door Leo Major, een Canadese korporaal. Hij heeft in de nacht van 13 april 1945 in zijn uppie de Zwolse stad ontdaan van de resterende Duitsers, al schietend en gooiend met granaten. Major overleed in 2008 in Longueuil, Canada.

Bij Talamini op de Grote Markt is er genoeg keuze. Talamini’s bijzondere smaken? Zabione met choco (Italiaanse advocaat) en After Eight. Samen ook een hele verrassende combinatie.

Genoeg unieke plekken in Zwolle om te (gaan) wonen. Oké, we hebben geen megahoge wolkenkrabbers of boomhutten, maar wél een Knarrenhof, een watertoren en tiny houses. Al vinden we het meest bijzondere huis dat op dit moment te koop staat toch wel deze voormalige fabriek van Nutricia. 

Heb jij een lekkere zonvakantie op de planning staan? Of wil je los op verschillende festivals? Dan is een extra zakcentje mooi meegenomen. Kun je wat extra biertjes in de zon pakken, een festivaloutfit kopen en smullen van al dat lekkere eten op foodfestivals. Dit zijn de leukste vakantiebanen in Zwolle van dit moment! Zit er niets voor je tussen? Check dan het overzicht met alle vacatures.

Doe je binnenkort een rondje Windesheim? Wandel van vooral even langs de Dorpsstraat 33, want daar vind je een fraai woonhuis uit 1906 dat gevestigd is in de voormalige stoomzuivelfabriek van Nutricia. De eerste vestiging stond in Zoetermeer, maar eind 19e eeuw werd besloten om aan de Dorpsstraat te Windesheim een tweede fabriek te bouwen. Inmiddels zitten er drie woonhuizen in, waarvan de middelste te koop staat.

Ben je op zoek naar een afwisselende baan en wil je écht iets betekenen voor een ander? Dan is dit de perfecte vakantiebaan voor jou. Zonnehuisgroep IJssel-Vecht zoekt namelijk vakantiekrachten voor verschillende functies in de ouderenzorg. Bekijk hier de hele vacature.

Op 23 december 1899 kreeg M. van der Hagen uit Zoetermeer toestemming om in Windesheim een ‘fabriek in roomboter en kindermelk’ op te richten, zo lezen we op Mijn Stad Mijn Dorp. Hij bouwde de fabriek in een half jaar tijd. Op 29 april 1902 brandde de fabriek aan de Dorpsweg totaal uit. Er kon niet bewezen worden dat de brand was aangestoken en zo werd het gebouw niet meer in bedrijf gesteld. Later kwamen er woningen in het pand. En hoe tof: ondanks dat de voorgevel in de loop der jaren flink werd verbouwd, zie je nog steeds de naam ‘Nutricia’ staan en is het oorspronkelijke industriële karakter goed afleesbaar.


Zwolle at Twitter: