Fontein in Zwolse stadsgracht eerder uit het water

Fontein in Zwolse stadsgracht eerder uit het water
Blauwalg in stadsgracht Zwolle: fontein uit water
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

De gemeente Zwolle haalt de kenmerkende fontein deze week al uit de stadsgracht. De waterspuit zorgt momenteel voor gevaarlijke situaties. Aanvankelijk was het de bedoeling deze in het najaar naar de kant te halen.

Blauwalg in de stadsgracht Op diverse plekken in de Zwolse stadsgracht heeft het Waterschap Drents Overijsselse Delta blauwalg aangetroffen. Het advies is om contact met het water te vermijden. Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken. Ook bij huisdieren. Lees meer over blauwalg via www.wdodelta.nl/droogte.

Op verschillende plekken in het water van de Zwolse stadsgracht heerst blauwalg en daarom stond de fontein al enige tijd uit. Doordat deze niet gebruikt wordt, en ook het waterelement onverlicht blijft, is de fontein ‘s avonds minder goed zichtbaar voor het vaarverkeer. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, schat de gemeente Zwolle in.

Vanwege blauwalg op diverse plekken in de gracht stond de fontein al even uit en werd het waterelement ook niet verlicht. Hierdoor is de fontein in de avonduren minder goed zichtbaar voor het vaarverkeer. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, daarom wordt de fontein dit jaar eerder naar de kant gehaald.

Komende winter stond er al onderhoud aan de fontein op de planning. Daar komt nu bij dat ook de verlichting wordt aangepakt. Vanaf de volgende zomer moet de fontein ook licht kunnen geven als deze niet in gebruik is.

Onderhoud Deze winter stond er al onderhoud aan de fontein gepland. Ook de verlichting wordt nu aangepakt. De gemeente zorgt ervoor dat de verlichting volgend jaar aan kan blijven ook als de fontein niet in gebruik is.

239 euro, dat is de hoogte van de boete die 25 kentekenhouders gisteren hebben ontvangen omdat zij – of iemand die in hun auto reed – al rijdend een ernstig ongeluk op de A58 filmden. De politie reageerde verbolgen op de actie van de automobilisten, zo schrijft de NOS.

“Hiermee toon je niet alleen geen enkele vorm van respect, maar loop je ook in de weg en zorg je voor woede bij omstanders en hulpverleners.” Een van de automobilisten parkeerde het voertuig zelfs midden op de snelweg om een filmpje te maken. Daardoor klapte er bijna een vrachtwagen achter op een auto.

Is die boete van 239 euro dus terecht? Of moeten mensen op een andere manier ontmoedigd worden om dit soort halsbrekende toeren uit te halen? Wat vind jij?


Zwolle at Twitter: