Hengelaars hebben even niets meer te zoeken bij De Dobbe

Hengelaars hebben even niets meer te zoeken bij De Dobbe
Duizenden vissen dood in Aa-landen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

In vijver De Dobbe in de Aa-landen is massale vissterfte geconstateerd. Het gaat om duizenden dode vissen variërend van klein, middelmaat tot groot van diverse soorten zoals voorn, blei, brasem, baars en snoek.

Circa 20 vrijwilligers van Visserijvereniging De Hengelsport zijn in samenwerking met het waterschap volop bezig de dode vis te ruimen en de nog levende vis in bakken met water over te zetten. Oorzaak van deze vissterfte is een gebrek aan zuurstof in het water, veroorzaakt door de lange periode van droog en heet weer.

Zoveel dode vis in een keer komt niet vaak voor, zegt een woordvoerder van het waterschap. “Gelukkig niet. We proberen toch nog wat water erin te laten om het zuurstofgehalte wat te verhogen.”

De dode vis wordt verzameld in containers en op korte termijn afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf. De nog levende vis verzamelen de vrijwilligers met schepnetten en kruiwagens in bakken en worden overgezet in De Wijde Aa in de buurt.

In een vijver in een woonwijk in Zwolle zijn duizenden vissen doodgegaan door de warmte en droogte. De massale vissterfte werd vanochtend ontdekt.


Zwolle at Twitter: