Regen brengt weinig verlichting, zomerweer blijft

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

AMSTERDAM – Na weer een zeer warme dag, komt er in de nacht van dinsdag op woensdag een voorlopig einde aan de hitte en keren we terug naar meer typisch Hollands zomerweer.

Hoewel het vannacht nog erg warm was, met minima tussen 19 en 23 graden, is er toch een overgang naar minder warm weer. Vrijdag tot en met zondag worden gemiddelde temperaturen verwacht voor augustus. “Vakantiegangers hoeven nog niet te vrezen voor grijze dagen met flink wat regen, maar de rest van de zomervakantie kan een uitstapje wel te maken krijgen met een of meerdere buien”, zegt Weerplaza.

Bekijk hieronder regenradar van Weerplaza. In een groot deel van het land zullen de buien pas in de loop van de nacht overtrekken. Het wordt zeer warm met minima tussen 19 en 23°C.

Het lijkt even afgelopen met de extreme hitte in ons land. Voor het eerst sinds lange tijd heeft het weer flink geregend en is het afgekoeld. Maar er is te weinig regen gevallen om een einde te maken aan de droogte, zegt Weerplaza.

Omdat er kans is op hagel en windstoten tijdens de buien heeft het KNMI code geel afgegeven. Lokaal kan bovendien zeer veel neerslag vallen, maar in delen van het land kan het ook droog blijven. Ook woensdag kan er lokaal een bui vallen en zakt de temperatuur naar 24 tot 29 graden. Donderdag kan het in grote delen van het land flink gaan regenen.

Vannacht trokken buien over van zuidwest naar noordoost. Die gingen lokaal gepaard met stevig onweer. Het KNMI gaf code geel af voor zware windstoten en onweersbuien. Vooral in de regio Breda viel veel regen; 18 mm.

Boeren die door de aanhoudende droogte in financiële problemen zijn geraakt krijgen hulp van de overheid. Zij kunnen een verklaring aanvragen, waarmee ze vervolgens een overbruggingskrediet bij de bank kunnen aanvragen. Dat kondigde minister Carola Schouten (Landbouw) dinsdag aan.

Het was gisteren erg heet, maar het hitterecord van 23 augustus 1944 werd niet gebroken. Het was op de warmste plekken 36,6 graden. In 1944 liep het kwik in het Gelderse Warnsveld op tot 38,6 graden.

weerplazaknmidroogteshittegolvenUpdated Vandaag, 00:06Gisteren, 20:37 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S07 aug.Met deze truc kleurt je tuin weer groen05 aug.Rus zoekt ruzie met agent: Ben je niet goed snik of zo?05 aug.Ondeugende flirtpoging Van Gaal tijdens Zomergasten06 aug.Taxichauffeur weigert dragqueen in AmsterdamGerelateerde artikelen07 aug.BinnenlandHulp voor boeren na aanhoudende hitte02 aug.BinnenlandNederland leert dure les in deze droge periode27 jul.BinnenlandAardappel 40% kleiner dan normaal: Straks alleen nog dure kleine frietjes26 jul.NieuwsFruitteler Rinus bidt voor regen26 jul.BinnenlandGebruik chemische middelen in landbouw gedaald25 jul.FinancieelOvernameprobleem voor boerenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Het is maar de vraag of planten in de tuin veel profijt van het water hebben, want het wordt vandaag weer snel warm en zonnig. Dat betekent dat het water snel verdampt.


Zwolle at Twitter: