Linda uit Zwolle knokt voor een toekomst en start crowdfunding voor …

Voor Linda Liebregt uit Zwolle voelt het alsof de cirkel rond is. Al elf jaar vecht ze tegen haar ziekte multiple sclerose (MS), maar nu is er een behandeling beschikbaar in India, haar geboorteland. "Het is meant to be. Heel bijzonder dat ik daar behandeld word."

Het begon in 2007 met een paar spierklachten. Linda was toen 24 en in de bloei van haar leven. "Ik dacht dat het wel over zou gaan, een vrij logische reactie, maar de klachten bleven aanhouden. Toen begon ik toch te twijfelen." De uitkomst van een MRI-scan bracht haar het slechte nieuws: MS. "Ik had meteen het beeld voor ogen van iemand in een rolstoel", vertelt ze. "Ik was volkomen verbouwereerd."

Toch ging het aanvankelijk heel lang goed. Ze kon haar leven nog een aantal jaar zonder veel beperkingen voortzetten, maar toch slopen de vermoeidheidsklachten er langzaam in. MS is een auto-immuunaandoening waardoor zenuwvezels worden aangetast. De voornaamste klachten zijn vermoeidheid en krachtvermindering. 

Linda begon haar werk af te bouwen en stopte er vorig jaar definitief mee. "Ik kon het niet meer opbrengen, was doodmoe." 

De behandeling die Linda nodig heeft wordt slechts aangeboden in een aantal landen. Uiteindelijk koos ze voor India, haar geboorteland. "Heel bijzonder dat ik daar nu naar terug ga. Ik ben daar geboren en later geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Ik krijg daar nu een nieuwe kans op een kwalitatief en waardig leven."

Er is alleen nog wel een flinke hobbel te nemen. De behandeling is peperduur, maar liefst 75 duizend euro. En daarom hebben haar vrienden een actie opgezet: Linda Wil Leven, met een bijbehorende site. In vijf dagen tijd is er al bijna negenduizend euro opgehaald. "Ontzettend fijn. Maar nog lang niet genoeg. Ik ben dankbaar voor elk bedrag dat ik krijg." 

Eind januari moet het geld binnen zijn, in januari hoopt ze naar New Delhi te vliegen voor de behandeling. "Het moet lukken. Aan een ander scenario wil ik absoluut niet denken." 

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.