Dolend PEC Zwolle is degradatiekandidaat na verlies tegen ADO Den Haag

Dolend PEC Zwolle is degradatiekandidaat na verlies tegen ADO Den Haag
PEC-fans klaar met Van t Schip: Logisch dat ik de pispaal ben
Aan de hand van uitblinker Abdenasser El Khayati, goed voor twee doelpunten en één assist, heeft ADO Den Haag drie belangrijke punten gepakt in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De gasten kwamen twee keer op achterstand, maar wonnen uiteindelijk wel met 3-2.

Het duel tussen de nummer dertien en vijftien van eredivisie – vooraf gescheiden door één punt – kende een vermakelijke opening met vier doelpunten in het eerste halfuur. Thomas Lam kreeg de 1-0 op zijn naam, al leek ook ADO-verdediger Nick Kuipers een aandeel te hebben in de treffer die voortkwam uit een hoekschop.

Zeker geen eigen doelpunt, maar absoluut een flater van het zuiverste water was het misverstand in de Haagse defensie tussen Aaron Meijers en doelman Robert Zwinkels. De terugkopbal van Meijers passeerde de uitkomende Zwinkels, waarna Clint Leemans ongehinderd de 2-1 kon binnentikken.

El Khayati zit na zijn negende en tiende goal heerlijk in de bus

El Khayati schoot de gasten tot tweemaal toe langszij. Eerst vanaf de stip nadat Sheraldo Becker in de sandwich was genomen door Kenneth Paal en Sepp van den Berg en in de 24ste minuut via een schuiver in de verre hoek. Hij zijn seizoenstotaal daarmee op tien competitietreffers.

Na rust zakte de amusementswaarde aanzienlijk. Het duurde tot de 72ste minuut voordat er weer sprake was van enige opwinding voor een van beide doelen. El Khayati trachtte de bal tussen de Zwolse palen te krullen, maar Mickey van der Hart kon redding brengen, zoals de doelman ook knap reageerde op de kopbal van dichtbij van Danny Bakker.

Kort nadat PECs centrumverdediger Thomas Lam geblesseerd naar de kant moest, sloeg ADO alsnog toe. Kuipers kopte in de 83ste minuut raak uit een scherp indraaiende voorzet van El Khayati. Het was pas de eerste Haagse treffer in het slotkwartier van een wedstrijd. ADO was de enige ploeg in de eredivisie die dat genoegen nog niet gesmaakt had.

In de extra tijd was de bij ADO debuterende Yuning Zhang nog dicht bij een vierde Haagse goal, maar de uithaal van de Chinees belandde op de paal. De van West Bromwich Albion gehuurde Zhang raakte afgelopen zomer tijdens de Aziatische Spelen geblesseerd aan zijn enkel en maakte tot dusver nog geen minuten in de eredivisie.

24 november 2018 – Het begint bijna een regel in plaats van een uitzondering te worden, maar vooral dankzij Abdenasser El Khayati won ADO Den Haag van PEC Zwolle. De middenvelder scoorde twee keer in de met 2-3 gewonnen wedstrijd en tilt zo zijn totaal naar tien treffers. “Dat is straks zon heerlijk gevoel in die bus.” Tegen FOX Sports verklaart El Khayati waarom hij na afloop zo ongelooflijk blij wat met de drie punten. “Die zijn vandaag zo zwaarbevochten. En als je ze dan over de streep trekt, dat is straks zon heerlijk gevoel in die bus.”

Voor het eerst sinds weken werd er weer gewonnen door de Hagenezen. “We hebben een lastige periode achter de rug, en als je dan deze pakt met in het achterhoofd de wedstrijd tegen Ajax, volgende week, dan zijn deze punten heel belangrijk voor ons.”