Ook ADO bevestigt dat PEC Zwolle dit seizoen degradatiekandidaat is: 2-3

Ook ADO bevestigt dat PEC Zwolle dit seizoen degradatiekandidaat is: 2-3
PEC-fans klaar met Van t Schip: Logisch dat ik de pispaal ben
24 november 2018 – Het begint bijna een regel in plaats van een uitzondering te worden, maar vooral dankzij Abdenasser El Khayati won ADO Den Haag van PEC Zwolle. De middenvelder scoorde twee keer in de met 2-3 gewonnen wedstrijd en tilt zo zijn totaal naar tien treffers. “Dat is straks zon heerlijk gevoel in die bus.” Tegen FOX Sports verklaart El Khayati waarom hij na afloop zo ongelooflijk blij wat met de drie punten. “Die zijn vandaag zo zwaarbevochten. En als je ze dan over de streep trekt, dat is straks zon heerlijk gevoel in die bus.”

Voor het eerst sinds weken werd er weer gewonnen door de Hagenezen. “We hebben een lastige periode achter de rug, en als je dan deze pakt met in het achterhoofd de wedstrijd tegen Ajax, volgende week, dan zijn deze punten heel belangrijk voor ons.”

John van 't Schip maakt hoe dan ook de eerste seizoenshelft af bij PEC Zwolle. Dat heeft voorzitter Adriaan Visser laten weten aan RTV Oost.

Voorzitter Visser benadrukt: Van t Schip sowieso tot winterstop trainer van PEC

Zwolle verloor gisteravond tegen ADO Den Haag alweer de achtste wedstrijd van het seizoen. Ook de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen was slecht van de Zwolse ploeg. Toen werd er, na een fantastische eerste seizoenshelft, elf keer verloren en slechts drie keer gewonnen. Ook dit seizoen staat de teller pas op drie zeges.

Voor Visser voorlopig nog geen reden om Van t Schip de laan uit te sturen. Rond de kerstdagen wordt de situatie bekeken en worden er besluiten genomen. Visser geeft ook aan dat Van t Schip het moet doen zonder de gestopte Dirk Marcellis, de geblesseerde Bram van Polen en ook Diederik Boer was lang uit de roulatie met een blessure. Drie ervaren krachten die de Zwolse ploeg dus mist.

Als voorbeeld noemde Visser FC Twente, waar vorig jaar twee trainerswisselingen plaatsvonden en die club degradeerde uit de eredivisie. En dat dat dus niet altijd de oplossing is. Daarnaast liet de voorzitter weten dat Genoa zich niet gemeld heeft bij PEC met eventuele interesse in Van t Schip.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.