Boze Leemans spreekt PEC Zwolle-fan aan: “Wat heb je daar nou aan?”

Boze Leemans spreekt PEC Zwolle-fan aan: \
Voorzitter Visser benadrukt: Van t Schip sowieso tot winterstop trainer van PEC
John van t Schip werd een jaar geleden nog op handen gedragen door de fans van PEC Zwolle, maar tijdens de 2-3 nederlaag tegen ADO Den Haag rolde het Johnny rot op van de tribunes. De trainer is desondanks niet van plan de handdoek te gooien. “Nee, ik blijf doorgaan en geloven in deze groep. Tenzij de jongens op een gegeven moment tegen de voorzitter zeggen: we willen niet met hem verder. Dan wordt het een lastig verhaal”, zegt Van t Schip in De Telegraaf.

De PEC-coach baalt van de nederlaag tegen ADO, maar ook van de rol van Darryl Lachman daarin. De verdediger moest zich in de 83e minuut klaarmaken om de geblesseerde Thomas Lam te vervangen. Hij had echter zoveel tijd nodig dat arbiter Siemen Mulder het spel liet hervatten. Prompt viel uit een korte corner en de voorzet van El Khayati de 2-3 van Nick Kuipers.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Volgens Van t Schip werd Lachman in de kleedkamer aangekeken op de tegentreffer. “Het duurde allemaal veel te lang. Ik weet niet of er anders niet gescoord was, maar we hadden er wel een extra verdediger bij gehad. Of hij daarmee aan de beurt is bij mij? Ik ga daar niks over zeggen, maar het is absoluut niet professioneel. Ik ben aan het coachen en spelers moeten zorgen dat ze gewoon zo snel mogelijk klaar zijn. Dat was niet aan de orde.”

“Ja, in de kleedkamer wordt daar over en weer wel wat over gezegd tussen medespelers. Iedereen is profvoetballer, broodvoetballer. Dan is het logisch dat er wat woorden vallen”, besluit Van t Schip.

John van 't Schip maakt hoe dan ook de eerste seizoenshelft af bij PEC Zwolle. Dat heeft voorzitter Adriaan Visser laten weten aan RTV Oost.

Zwolle verloor gisteravond tegen ADO Den Haag alweer de achtste wedstrijd van het seizoen. Ook de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen was slecht van de Zwolse ploeg. Toen werd er, na een fantastische eerste seizoenshelft, elf keer verloren en slechts drie keer gewonnen. Ook dit seizoen staat de teller pas op drie zeges.

Voor Visser voorlopig nog geen reden om Van t Schip de laan uit te sturen. Rond de kerstdagen wordt de situatie bekeken en worden er besluiten genomen. Visser geeft ook aan dat Van t Schip het moet doen zonder de gestopte Dirk Marcellis, de geblesseerde Bram van Polen en ook Diederik Boer was lang uit de roulatie met een blessure. Drie ervaren krachten die de Zwolse ploeg dus mist.

Als voorbeeld noemde Visser FC Twente, waar vorig jaar twee trainerswisselingen plaatsvonden en die club degradeerde uit de eredivisie. En dat dat dus niet altijd de oplossing is. Daarnaast liet de voorzitter weten dat Genoa zich niet gemeld heeft bij PEC met eventuele interesse in Van t Schip.

Heb je opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.