PEC Zwolle zet Lachman terug naar tweede elftal

PEC Zwolle zet Lachman terug naar tweede elftal
John van t Schip grijpt in en zet treuzelaar uit selectie PEC Zwolle
Darryl Lachman lijkt dit kalenderjaar niet meer in actie te komen voor PEC Zwolle. De Telegraaf bericht maandagmiddag namelijk dat trainer John van 't Schip besloten heeft om de verdediger tot aan de winterstop terug te zetten naar het tweede elftal. De beslissing komt daags na de wedstrijd tegen ADO Den Haag, waarin Lachman een negatieve hoofdrol vervulde.

De 29-jarige stopper moest zich in de 83e minuut van die wedstrijd na een blessure bij Thomas Lam klaarmaken om in te vallen, maar had hier zoveel tijd voor nodig dat scheidsrechter Siemen Mulder besloot om de wedstrijd te vervolgen. Uit de daaropvolgende corner viel uit een voorzet van Nasser El Khayati de 2-3 van Nick Kuipers.

Het is terecht dat hij dan zegt: dit duurt te lang. Als je geroepen wordt, moet je binnen een halve minuut klaar zijn. Dat was nu niet aan de orde. Ik ben aan het coachen. Spelers moeten er gewoon voor zorgen dat ze zo snel mogelijk klaar zijn. Als een speler dus geblesseerd uitvalt en er wordt aangegeven dat ze moeten warmlopen, moeten ze al weten dat de kans bestaat dat ze in gaan vallen, reageerde Van 't Schip, die verder aangaf dat er na de wedstrijd harde woorden vielen in de kleedkamer, zaterdag wedstrijd tegenover de Stentor.

De trainer lijkt nu naar aanleiding van de gebeurtenissen van afgelopen weekend besloten te hebben om Lachman te schorsen, aangezien men bij PEC volgens De Telegraaf van mening is dat de verdediger zijn eigenbelang boven dat van het team heeft laten prevaleren. De verdediger startte dit seizoen vooralsnog zeven keer in de basis in de Eredivisie en kwam zes keer als invaller binnen de lijnen.

Darryl Lachman is tot aan de winterstop niet meer welkom bij de hoofdmacht van PEC Zwolle. John van t Schip heeft de 29-jarige verdediger teruggezet naar het tweede elftal. Dat meldt De Telegraaf. PEC straft Lachman voor het feit dat hij te lang treuzelde voor zijn invalbeurt tegen ADO Den Haag. De verdediger moest zich in de 83e minuut klaarmaken om de geblesseerde Thomas Lam te vervangen, maar hij had zoveel tijd nodig dat arbiter Siemen Mulder het spel liet hervatten. ADO maakte vervolgens de 2-3.

Bij PEC vindt men dat Lachman zijn eigenbelang boven dat van het team prevaleerde, schrijft De Telegraaf. Van t Schip, die zwaar onder druk staat door de slechte resultaten in Zwolle, verweet de ervaren verdediger in de ochtendkrant al een gebrek aan professionaliteit. “Het duurde allemaal veel te lang. Het is absoluut niet professioneel.”

Lachman is tot aan de winterstop verbannen bij de hoofdmacht van PEC Zwolle. Hij stond dit seizoen zeven keer in de basis en begon zes keer op de bank. PEC staat op dit moment vijftiende.