Stam doet Feyenoord plezier: AZ niet langs PEC na kansenregen in Zwolle – VoetbalPrimeur.nl

Stam doet Feyenoord plezier: AZ niet langs PEC na kansenregen in Zwolle - VoetbalPrimeur.nl
Stam bewijst Feyenoord alvast een dienst met 0-0 tegen AZ
Een vermakelijk potje tussen PEC Zwolle en AZ op een kletsnat, moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld is zondagmiddag geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. Keepers Mickey van der Hart en Marco Bizot waren de grote uitblinkers. Door de remise krijgt Feyenoord later op de middag de kans om verder uit te lopen op nummer vier AZ.  PEC, voor aanvang van de wedstrijd slechts één punt boven nummer zestien FC Emmen, begon uitstekend. AZ-goalie Marco Bizot moest diverse keren aan de bak. De doelman greep goed in bij doelpogingen van Mike van Duinen, Kingsley Ehizibue, Kenneth Paal en Younes Namli. 

Op slag van rust kreeg ook AZ een goede mogelijkheid. Linksback Thomas Ouwejan dook plots op voor de neus van Mickey van der Hart. De sluitpost van PEC wist de inzet van Ouwejan te keren. 

15:55 – Jaap Stam veroverde zondag met PEC Zwolle niet alleen een punt tegen AZ (0-0), maar bewees ook zijn toekomstig werkgever een goede dienst. Door de de remise zijn de Alkmaarders slechts een punt dichter bij Feyenoord gekomen. AZ heeft de voorbije tijd meerdere malen aangekondigd een aanval op de derde plaats van de Rotterdamse clubs te willen doen. Met het bloedeloze gelijkspel heeft Stam zijn nieuwe club een handje geholpen. “Daar denk ik op dit moment niet aan. Voor Feyenoord is het mooi, maar voor ons is het punt heel belangrijk”, aldus Stam in gesprek met de NOS. PEC Zwolle had zelfs de volle buit kunnen pakken tegen AZ, maar een sterke eerste helft werd niet beloond met doelpunten.

AZ kwam goed uit de kleedkamer en was na de pauze een stuk dominanter. Van der Hart redde prachtig op een schot van Oussama Idrissi en kwam ;ater als winnaar uit de strijd bij een één-op-één-duel met Calvin Stengs. Ook bij een grote kans van Guus Til redde Van der Hart knap. Aan de andere kant van het veld miste Van Duinen nog een opgelegde kans. 

De club uit Overijssel focust zich nu op de verzette wedstrijd tegen Ajax, die woensdag gespeeld wordt. Binnen een week zal PEC Zwolle drie wedstrijden spelen. “Vanuit het verleden ben ik dat gewend, maar voor de ploeg is het pittig. Deze wedstrijd tegen AZ kost kracht en energie, maar we hebben een brede selectie en zullen keuzes moeten maken naar de wedstrijd van woensdag tegen Ajax”, besluit Stam, die lijkt aan te kondigen een aantal spelers rust te geven in Amsterdam.

Bij winst van FC Emmen op Heracles (aftrap 14.30 uur) kan PEC zondag afzakken naar de zestiende plaats. AZ heeft nu twee punten minder dan nummer drie Feyenoord, de nieuwe club van PEC-trainer Jaap Stam. Feyenoord gaat op bezoek bij Vitesse. Bij winst hebben de Rotterdammers vijf punten meer dan AZ. 

“Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft domineerden wij. De tweede helft wilden we zo doorgaan, maar we stopten met voetballen. Dat heeft niet alleen met AZ te maken, maar ook met onze intensiteit. Zon eerste helft vergt kracht”, vervolgt Stam, die met de Zwollenaren naar de dertiende plaats is gestegen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.