Molotovcocktail tegen woning in Zwolle gegooid: politie zet straat af – De Stentor

Molotovcocktail tegen woning in Zwolle gegooid: politie zet straat af - De Stentor
Molotovcocktail tegen woning in Zwolle aangegooid
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

In Zwolle is gisteravond een poging gedaan om brand te stichten bij een woning. Mogelijk is er iets tegen het huis aan de Alm gegooid. Volgens RTV Oost gaat het om een molotovcocktail.

De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar te maken hebben. Bij de poging brandstichting in de Aa-landen zijn geen gewonden gevallen. Bij de brand in de Berkumstraat zijn twee honden gewond geraakt.

Opnieuw poging tot brandstichting woning Zwolle

“Gelukkig is er geen echte brand ontstaan. Dat is een geluk bij een ongeluk”, zegt een politiewoordvoerder. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen en waarschijnlijk is er ook geen schade aan de woning.

Er is zaterdagavond een molotovcocktail gegooid naar een woning aan de Alm (Aa-landen). Een dag eerder werd er ook al brand gesticht in een woning aan de Berkumstraat in de Diezerpoort.

Een avond eerder werd brand gesticht bij een woning op zon anderhalve kilometer afstand. Daarbij raakten een balkon en ruiten beschadigd.

De molotovcocktail werd zaterdagavond rond 21.00 uur naar de woning aan de Alm gegooid. Het explosief richtte geen schade aan het huis of de buurt aan.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee incidenten. Er zijn geen verdachten aangehouden.