Opnieuw geen treinen tussen Zwolle en het Noorden: wisselstoring opeens weer terug – De Stentor

Opnieuw geen treinen tussen Zwolle en het Noorden: wisselstoring \opeens weer terug\ - De Stentor
Grote wisselstoring bij Zwolle, Noord-Nederland onbereikbaar per trein
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Volgens een woordvoerder van ProRail gaat het om een “zeer ingewikkeld” defect. “De kabel waar de breuk in zit, bevindt zich ver onder de grond.”

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Honderden reizigers gestrand op stations, reparatie wisselstoring pas na middernacht

De spoorbeheerder heeft het defect wel gevonden, maar de werkzaamheden zijn te gecompliceerd om snel te verhelpen. Daarom hebben monteurs van ProRail een noodoplossing bedacht zodat er woensdagavond nog een paar treinen kunnen rijden.

De monteurs gaan in de nacht van woensdag op donderdag, als er op deze trajecten geen treinen rijden, de kabel definitief proberen te herstellen. Het is de bedoeling dat dit lukt voordat de eerste ochtendtreinen gaan rijden.

Helaas is de wisselstoring tussen #Zwolle en #Meppel nog niet verholpen. De monteurs zijn van het spoor gehaald en dit defecte wissel is vastgezet zodat er toch nog wat treinen kunnen rijden. Het defect zal vannacht worden gerepareerd. Check de reisplanner voor actuele reisinfo.