White troeft Van Gerwen af in Zwolle | Darts – AD.nl

White troeft Van Gerwen af in Zwolle | Darts - AD.nl
Van Gerwen in thriller langs Van Barneveld | Voetbal
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Michael van Gerwen heeft in de achtste finales van de Dutch Darts Masters afgerekend met Raymond van Barneveld. De Nederlandse dartsliefhebbers kregen zondagmiddag in de IJsselhallen Zwolle een ware thriller voorgeschoteld.

Ian White wint Dutch Darts Masters en beëindigt twee reeksen van Michael van Gerwen

De beste darter van de wereld rekende met 6-5 in legs af met Van Barneveld, die zaterdag nog een knappe zege boekte op Michael Smith. In de laatste leg nam Barney dankzij een beginscore van 180 een ruime voorsprong, maar sloeg Van Gerwen in het slot zoals wel vaker toch weer genadeloos toe. Dat de drievoudig wereldkampioen in de beslissende leg de zege naar zich toetrok is geen toeval. Van Gerwen wordt in beslissende legs slechts heel zelden verslagen.

Michael van Gerwen wist in de halve finale tegen Gerwyn Price ternauwernood twee reeksen in stand houden. Michael won met 7-6 en heeft daardoor inmiddels 28 beslissende legs op rij gewonnen op de PDC European Tour. Tevens heeft hij 16 keer tegen Price gespeeld zonder te verliezen. Ian White wist via een 7-3 zege op Peter Wright zich voor de vierde keer op rij te plaatsen voor een PDC European Tour finale. Enkel Michael van Gerwen wist nog vaker op rij de finale van European Tours te halen. Michael heeft in het verleden een reeks van vijf European Tour finales op zijn naam gezet.

Van Barneveld kan zich door de nederlaag niet meer plaatsen voor de World Matchplay, één van de majortoernooien waar in juli veel geld valt te verdienen. De vijfvoudig wereldkampioen is bezig aan zijn laatste jaar als prof en hoopt in december op het WK op een waardige manier afscheid te nemen. De top-32 van de wereldranglijst plaatst zich automatisch voor het mondiale eindtoernooi, maar de kans is aanwezig dat de huidige nummer 29 daarbuiten valt. In dat geval kwalificeert hij zich normaal gesproken alsnog, maar dan via de ranking van de ProTour Order of Merit. Op die opgeschoonde ranglijst moet hij dan tot de beste 32 darters behoren en vooralsnog zien die voortekenen er goed uit.

In een bloedstollende finale wist Ian White met 8-7 te winnen van Michael van Gerwen. Hierdoor kwam er een einde aan twee reeksen van de Brabander. Immers won Michael de laatste vijf edities van de Dutch Darts Masters en moet hij de titel dit jaar dus aan Ian White geven. Ook wist Michael tot de finale 28 beslissende legs op rij op de PDC European Tour te winnen. White is zodoende de eerste speler sinds Michael Smith die Michael van Gerwen de baas is in een beslissende leg op de PDC European Tour. 

In de kwartfinales neemt Van Gerwen het zondagavond op tegen Dave Chisnall, die Ricky Evans in een spannend treffen klopte: 6-5. Later op de avond volgen ook de halve finales en de eindstrijd. Het toernooi in Zwolle maakt deel uit van de Europese Tour. Van Gerwen won dit jaar al vier van dit soort toernooien en is bij de Dutch Darts Masters ook de titelverdediger.

VAN GERWEN WINS! Michael van Gerwen recovers from 5-4 down to defeat Raymond van Barneveld 6-5 in the Last 16 of the Dutch Darts Masters. No fairytale ending for RvB in his final ranking event in The Netherlands, as MvG extends his incredible streak in last-leg deciders.

De 30-jarige Brabander zegevierde afgelopen donderdag voor de vijfde keer in de Premier League. In de 02 Arena in Londen nam hij in de grote finale Rob Cross te grazen: 11-5 in legs. Daarmee cashte hij in totaal liefst ruim 300.000 euro.