Vluchtelinge Mevan vindt dankzij oproep hulpverlener die haar in Zwolle fiets cadeau deed – RTV Oost

Vluchtelinge Mevan vindt dankzij oproep hulpverlener die haar in Zwolle fiets cadeau deed - RTV Oost
Koerdische Mevan (29) zoekt de man die haar als 5-jarige vluchteling in Zwolle een rood fietsje gaf
Een bijzondere oproep vandaag op Twitter. De 29-jarige Mevan Babakar zocht naar een hulpverlener die in de jaren negentig werkzaam was in het azc in Zwolle waar zij destijds verbleef. Hij deed de toen 5-jarige Mevan een fiets cadeau. De oproep werd in en rondom Zwolle massaal gedeeld. En met succes: Mevan kan dankzij Weblog Zwolle de weldoener van destijds ontmoeten.  

Mevan woont ondertussen met haar familie in Londen, maar was deze dagen terug in Zwolle. De plek waar ze tussen 1994 en 95 in het azc verbleef met haar moeder. De band tussen de Koerdische familie en de hulpverlener bleek sterk. Zo sterk, dat ze voor Kerstmis werden uitgenodigd bij de man thuis. Toen kreeg ze de fiets cadeau.

Na al die jaren wilde Mevan weer in contact komen met de man, maar het leek uit te draaien op een mislukking. Totdat ze de oproep deed en ze massaal respons kreeg.

Hi internet, de kans is klein dat dit lukt, begint Mevan haar oproep. Ze vertelt over het kerstgeschenk dat ze kreeg en dat ze hoopt dat iemand de man op de foto herkent. Mijn vijf jaar oude hart ontplofte van geluk toen ik de fiets kreeg, schrijft ze erbij.

Uiteindelijk leverde het verhalen op in diverse media, waaronder de BBC. Weblog Zwolle bracht later op de avond het verlossende antwoord: de man is gelokaliseerd en er volgt binnenkort, na al die jaren, een ontmoeting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.

Ook Weblog Zwolle deelde het bericht van Mevan en ging op zoek naar de man. Na een uitgebreide zoektocht hebben we de man weten te traceren. Uiteraard zullen we de twee met elkaar in contact brengen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.dg.nl te lezen.

Volgens de site wil de vrouw de weldoener nog één keer bedanken voor wat hij destijds heeft gedaan.