A28 bij Zwolle urenlang dicht na achtervolging, mogelijk explosieven in auto – NOS

Tijdens het onderzoek van de politie werden de rijbanen in beide richtingen afgesloten. Rijkswaterstaat laat weten dat het onderzoek zondag rond 7.00 uur was afgerond en dat de weg weer is vrijgegeven.

Agenten zagen de auto zaterdagavond rond 23.00 uur op de A28 rijden met kentekenplaten die als gestolen stonden gesignaleerd. Toen zij de auto wilden stoppen, ging de man ervandoor.

OMMEN – Een bestuurder is in de nacht van zaterdag op zondag bij een achtervolging door de politie uit de auto gesprongen en gevlucht. Hij liet zijn voertuig achter op de snelweg. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld omdat er mogelijk explosief materiaal in de auto zou liggen.

Na een lange achtervolging werd de bestuurder in de zwarte Audi klemgereden door de politie. Hij sprong uit de auto en rende met gevaar voor eigen leven over de snelweg naar een weiland. Een grote zoekactie met een politiehelikopter leverde niets op.

Bestuurder springt uit auto bij achtervolging Overijssel | Binnenland

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) rukte uit om de voorwerpen veilig te stellen. Er wordt zondag nader onderzoek naar de voorwerpen gedaan.

Bij een achtervolging op de #A28 is de bestuurder uit de auto gesprongen en gevlucht. De auto staat nog op de snelweg en die zijn we nu aan het onderzoeken. Daarom is de A28 afgesloten tussen afslag #Ommen en #Nieuwleusen. ^MB

De A28 is zaterdagnacht tussen afslag Ommen en Nieuwleusen afgesloten geweest als gevolg van een achtervolging. Daarbij sprong de bestuurder uit de auto en vluchtte. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deed onderzoek naar mogelijk explosief materiaal in de zwarte Audi die geregistreerd stond als gestolen.

Even voor 23.00 gaven agenten op de A28 bij Zwolle een stopteken aan de bestuurder van de zwarte Audi, maar in plaats daarvan ging hij er met hoge snelheid vandoor. Voor de afslag Nieuwleusen sprong de bestuurder uit de auto en vluchtte een weiland in. De politie zocht nog met meerdere agenten en een helikopter naar de bestuurder, maar die werd niet meer gevonden.

In de auto werden spullen gevonden die mogelijk explosief konden zijn. De EOD werd ingeschakeld en uit veiligheidsoverwegingen werd de A28 tussen afslag Ommen en Nieuwleusen afgesloten. Pas iets na 6.30 werd de A28 in beide richtingen weer vrijgegeven. De mogelijke explosieven en de auto worden zondag verder onderzocht.

Mogelijk explosieven in achtergelaten auto na achtervolging added by cr on 1 september 2019View all posts by cr →