Zwolle in één weekend twee keer opgeschrikt door gewapende straatroof: tieners slachtoffer – De Stentor

Zwolle in één weekend twee keer opgeschrikt door gewapende straatroof: tieners slachtoffer - De Stentor
Meisje (15) onder bedreiging van pistool beroofd in Zwolse wijk Stadshagen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Een vijftienjarig meisje is gisteravond door een groep jongens beroofd met een pistool in Zwolle. Een dag eerder gebeurde iets soortgelijks. Toen werd een vrouw (18) ook door een groep jongens benaderd met een vuurwapen. Die overval mislukte. De politie zoekt de daders. 

De overval was gisteravond rond half negen s avonds op de splitsing van de Pottenbakkerstraat en de Hasselterdijk, in de wijk Stadshagen. Het meisje was even gestopt om te bellen, toen de groep van vier à vijf jongens haar bedreigde en haar telefoon afhandig maakte. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Het meisje fietste vervolgens naar huis en kwam onderweg een vrouw in een rode jas tegen. De politie zoekt de vrouw, die mogelijk kan helpen met het opsporen van de daders.

De zaterdagavond daarvoor werd een achttienjarige vrouw rond 23.00 uur bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. Ze reed vanaf de Stingsweg via de fietsbrug over de Hasselterweg. De groep wilde dag ze haar tas afgaf, maar de vrouw wist te ontkomen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 – 57 03 33 33.