Peter Snijders na warm welkom geïnstalleerd als burgemeester van Zwolle – De Stentor

Peter Snijders na warm welkom geïnstalleerd als burgemeester van Zwolle - De Stentor
Peter Snijders toegezongen bij installatie als burgemeester van Zwolle
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Peter Snijders is vanavond officieel geïnstalleerd als burgemeester van Zwolle. Voorafgaand aan de installatie luidden de klokken van de Peperbus. Dat gebeurde vroeger altijd voor een belangrijke vergadering. Ook werd hij toegezongen door het schoolkoor van De Octopus.

Oud-burgemeester De Wolden geïnstalleerd in Zwolle

Het is voor Snijders de derde burgemeestersbenoeming. Eerder was hij al burgemeester van de Drentse gemeente De Wolden. Tot vorige week donderdag was hij nog burgemeester van de gemeente Hardenberg.

Na de installatie door Commissaris van de Koning Andries Heidema kreeg Snijders de ambtsketen omgehangen door wethouder René de Heer.

Dat Zwolle voor hem heeft gekozen valt goed bij veel Zwollenaren en ook bij de politiek in de provinciehoofdstad. Veel mensen noemen het een logische keuze. Snijders was acht jaar burgemeester van Hardenberg en kent de economische regio Zwolle/Hardenberg dan ook goed. Hij werkte daarbij al nauw samen met zijn voorganger Henk Jan Meijer.

Peter Snijders heeft de afgelopen jaren een goede band met hem opgebouwd. Bij de afscheidsceremonie van Henk Jan Meijer als burgemeester van Zwolle was Snijders één van de speciale genodigden. Meijer had hem gevraagd om een speech te houden.

Burgemeester Snijders blijft voorlopig nog wonen in de gemeente Hardenberg. Van hem wordt wel verwacht dat hij verhuist naar Zwolle. Op korte termijn een geschikte woning vinden is nog niet zo makkelijk. Ook niet in Zwolle. Daarom heeft hij van de gemeenteraad een jaar de tijd gekregen om naar een woning uit te kijken.