Hudsons Bay vertrekt, winkeliers Zwolle vrezen leegstand – De Stentor

Hudson\s Bay vertrekt, winkeliers Zwolle vrezen leegstand - De Stentor
Hudsons Bay definitief weg uit Nederland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Warenhuisketen Hudsons Bay vertrekt voor het einde van dit jaar uit Nederland en dus ook uit Almere. De filialen, webshop en het hoofdkantoor worden op of voor 31 december gesloten, aldus de keten in een verklaring.

Oh no! Hudsons Bay is vandaag dicht en zal definitief uit Zwolle verdwijnen

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd intensief samengewerkt met de ondernemingsraad en de bonden over een sociaal plan. Daarover is overeenstemming bereikt. Bij Hudsons Bay werken zon 1400 mensen.

Donderdag waren de filialen van Hudsons Bay gesloten. Op de deur van de winkels hing een brief met de mededeling dat de winkel vanwege een technische storing dicht was. Het Financieele Dagblad meldde eind vorige maand al dat de keten weg zou gaan, maar Hudsons Bay ontkende toen dat er een definitief besluit lag.

Wat er met het pand van Hudsons Bay in het centrum van Almere Stad gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Ondernemersvereniging niet verrast Directeur Martin Ort van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA) is niet verrast door de mededeling van het winkelbedrijf. Het zat er volgens hem al een tijdje aan te komen.

De verhuurders van het pand zouden al bezig zijn met het uitwerken van een aantal scenarios. Ort ziet niet gebeuren dat een grote winkelketen met de omvang van bijvoorbeeld Hudsons Bay en destijds V&D zich wil vestigen in het pand. Daar is de markt niet meer naar, zegt Ort.

De directeur van de ondernemersvereniging verwacht dat het pand wordt opgedeeld in kleinere eenheden, voor winkels en voor andere formules. Ort vindt het jammer dat het Hudsons Bay niet is gelukt, maar een groot gemis voor Almere is het niet. Alle producten die de winkel verkoopt, zijn ook in andere zaken te verkrijgen. Hudsons Bay is volgens Ort in dat opzicht slechts 1 van de 400 winkels in Almere Centrum. De aantrekkelijkheid van het winkelgebied zal er volgens hem niet onder lijden.

WhatsApp ons!Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 – 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!