Burgemeester Snijders sluit woning slachtoffer na liquidatiepoging Zwolle – De Stentor

Burgemeester Snijders sluit woning slachtoffer na liquidatiepoging Zwolle - De Stentor
Schietpartij Stadshagen is mogelijk afrekening in criminele circuit
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Volgens buurtbewoners is de schietpartij in de Zwolse wijk Stadshagen een afrekening in het criminele circuit. Het slachtoffer dat bij de schietpartij lichtgewond raakte, is volgens hen een man die samen met zijn broer in 2016 is veroordeeld voor drugshandel.

Omstreeks 4.00 uur kreeg de politie een melding van een schietincident. Ter plaatse troffen agenten een 25-jarige man uit Zwolle aan. Hij was gewond. Direct werd en onderzoek gestart. De komende uren zijn forensisch rechercheurs nog bezig met sporenonderzoek op de plaats van het incident. Omdat buurtbewoners mogelijk relevante informatie hebben, wordt een buurtonderzoek gedaan. De gewonde man werd naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kan de verhalen van de buurtbewoners nog niet bevestigen. Eén van de omwonenden zegt dat het waarschijnlijk om een poging tot liquidatie van de oudste broer gaat.

Mogelijk zijn er meerdere personen bij het schietincident betrokken. Dit is nog volop in onderzoek. Daarnaast is de politie op zoek naar de bestuurder(s) van een scooter die bij het voetbalveld in de omgeving gezien is. Mogelijk heeft de bestuurder iets gezien of gehoord wat van belang is voor het onderzoek.

"Bij het uitstappen van de auto werd hij door een man op een scooter onder vuur genomen", zegt een buurtbewoner tegen misdaadjournalist.nl. "Er is ook teruggeschoten. De man wist te vluchten. Hij is er met een schampschot vanaf gekomen en kon zelf nog 112 bellen." 

Was u rond het tijdstip van het incident in de omgeving en heeft u iets gezien? Of heeft u misschien een camera bij uw woning die iets heeft opgenomen? Neem dan contact met ons op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Een buurtbewoner telde meerdere bordjes die doorgaans de plaats markeren waar kogelhulzen liggen. De bordjes liepen op tot nummer 31, wat er op zou kunnen wijzen dat er meer dan dertig keer is geschoten. Het slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens burgemeester Snijders is hij elders ondergebracht. 

Zwolle – De politie in Zwolle is een onderzoek gestart nadat zondagochtend 22 september op de Van Disselstraat in de wijk Stadshagen in Zwolle een man werd beschoten. Mogelijk zijn er getuigen die iets hebben gezien of gehoord? De politie komt graag met hen in contact.