Geen intercitys tussen Zwolle en Groningen door wisselstoring – De Stentor

Geen intercity\s tussen Zwolle en Groningen door wisselstoring - De Stentor
Treinstoring tussen Groningen en Zwolle opgelost (update)
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9960. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.destentor.nl te lezen.

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle hebben zondag urenlange hinder ondervonden van de gevolgen van een wisselstoring. Rond 17.00 uur reden de treinen weer volgens de dienstregeling.

De problemen begonnen in het begin van de middag. Door een storing konden de wissels in en rondom Meppel niet goed bediend worden. Om die reden reden er tussen Groningen en Zwolle geen intercity’s maar alleen stoptreinen. “Tussen Hoogeveen en Meppel wordt er vanwege de storing deels over één spoor gereden”, ziet Andor Heij van OOG Tv.

Spoorbeheerder ProRail stuurde direct een storingsploeg ter plaatse. Aanvankelijk dacht men de problemen rond 15.00 uur opgelost te hebben, maar uiteindelijk werd dit pas 16.30 uur. “We verwachten dat vanaf 17.00 uur de treinen weer volgens het spoorboekje rijden”, meldt een woordvoerder van de NS. Om alle reizigers comfortabel op de plaats van hun bestemming te krijgen worden er extra lange sprinters ingezet. “Desondanks zitten deze treinen bomvol”, zegt Heij.

Tussen Zwolle en Groningen rijden er geen Intercity's door een wisselstoring. Dit duurt tot ongeveer 15:00 uur. pic.twitter.com/s4uVXQ0Faf