Almere City verrast met komst van sensatie: “Zeer talentvolle voetballer”

3 augustus 2018 – In plaats voor een Eredivisie-club heeft Andreias Calcan gekozen voor Almere City. De 24-jarige aanvaller was transfervrij nadat Willem II de optie in zijn aflopende contract niet lichtte. Calcan heeft in Almere getekend voor één seizoen.  Almere claimt dat verschillende eredivisionisten belangstelling hadden voor de Roemeen. Volgens de Eerste Divisie-club heeft Calcan gekozen voor het verhaal en de ambities van Almere City. De aanwinst speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht. In 33 wedstrijden scoorde de buitenspeler zes keer, en bereidde hij zeven doelpunten voor.

Technisch directeur Robert Maaskant: “Calcan was vorig seizoen een sensatie bij FC Dordrecht. Het is een zeer talentvolle speler, die sterk aan de bal is. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar.” Willem II pikte Calcan in 2016 op bij Universitatea Cluj, maar in Tilburg kwam hij tot slechts twaalf wedstrijden in de Eredivisie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bd.nl te lezen.

Calcan duikt op bij Almere City | Willem II

Almere City FC heeft zich verrassend versterkt met Andreias Calcan. De 24-jarige aanvaller uit Roemenië komt transfervrij over van Willem II, waar zijn contract afliep. Dat bevestigt Almere vrijdag. Volgens de Keuken Kampioen Divisie-club stond Calcan in de belangstelling van verschillende Eredivisie-clubs, maar koos hij vanwege het verhaal en de ambities voor een transfer naar Almere. Calcan heeft voor één seizoen getekend.

Almere City troeft Eredivisieclubs af in strijd om Calcan

“Calcan was vorig seizoen een sensatie bij FC Dordrecht”, verklaart technisch directeur Robert Maaskant op de clubsite. “Het is een zeer talentvolle speler, die sterk aan de bal is. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar.”

Calcan maakte in 2016 de overstap van Universitatea Cluj naar Willem II, maar in Tilburg brak hij nooit door. Afgelopen seizoen speelde de vleugelaanvaller op huurbasis bij FC Dordrecht. In 33 wedstrijden scoorde de buitenspeler zes keer en verzorgde hij zeven assists.


Almere at Twitter: