De Graafschap doet uitstekende zaken in Eindhoven en wint voor derde keer op rij

EINDHOVEN – De Graafschap heeft opnieuw prima zaken gedaan. De concurrentie morste punten, terwijl de Achterhoekers zelf met 4-2 wonnen in Eindhoven

85e: weer moet Bednarek redding brengen. Het is echt billen knijpen voor de fans. Telstar en Emmen lijken punten te verspelen, deze avond kan heel gunstig uitpakken als De Graafschap stand weet te houden.

Liveblog: Wat een goals vanavond in Eindhoven: De Graafschap op 3-2

82e: Zoals verwacht dringt Eindhoven nu echt aan. Weer net geen 3-3 en weer was Lieder er dicht bij.

19.10 uur: FC Eindhoven staat teleurstellend 17e. Dat was de afgelopen jaren vaak heel anders. Opvallend is dat de Brabanders wel de topscorer van de eerste divisie leveren. Mart Lieder, het vriendje van de populaire handbalkeepster Tess Wester, schoot er al 25 binnen. De Graafschap heeft geïnformeerd naar de spits, maar hij is financieel onhaalbaar.

80e: weer een kans voor Lieder, maar die heeft het vizier niet op scherp staan vanavond. Was ook niet de makkelijkste mogelijkheid. Gelukkig voor De Graafschap gaat de bal voorlangs.

79e: Ook Van Mieghem naar de kant. Van Diermen, een verdediger komt. Gaat De Graafschap nu niet automatisch te ver achteruit lopen?

19.15 uur: Zichtbaar zijn El Jebli en Tissoudali. Twee technische spelers van De Graafschap die nog niet weten waar ze volgend seizoen spelen. El Jebli heeft tot dinsdag de tijd om bij te tekenen in Doetinchem, Tissoudali wordt gehuurd van Le Havre.

het wordt nu een kwartier overleven voor De Graafschap, waarschijnlijk. El Jebli naar de kant. Driver in de ploeg. Hij wordt linksback. Ook Van Diermen gaat zo komen.

73e: Rode kaart!! Tutuarima (nr 5) haalt Lieder onderuit (zie foto boven) Afstand tot de goal nog vrij ver. Liepen dichtbij nog verdedigers mee. Zware straf van scheidsrechter Van der Eijk

De Graafschap baalt van trainingsvelden vol ganzenstront

69e: Tissoudali naar de kant, Olijve komt om het middenveld te versterken. Blijven twee spitsen over.

73e: Rode kaart!! Tutuarima (nr 5) haalt Lieder onderuit (zie foto boven) Afstand tot de goal nog vrij ver. Liepen dichtbij nog verdedigers mee. Zware straf van scheidsrechter Van der Eijk

65e: er gebeurt beduidend minder na rust. FC Eindhoven meer balbezit, zonder groot gevaar.

Henk de Jong baalt van trainingsveld vol ganzenstront

53e: schot van Tissoudali, maandag nog opvallend aanwezig tegen Den Bosch, gaat naast.

Achter de schermen wordt al geruime tijd gesproken om ook met de hoofdmacht weer te trainen op De Bezelhorst waar onder meer ook voetbalvereniging Doetinchem gevestigd is. De Graafschap wil een eigen plek waar het altijd terecht kan en ook gebruik kan maken van aanwezige kleedkamers. Ook ligt er een kunstgrasveld. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp wil niet bevestigen dat De Bezelhorst opnieuw in beeld is, maar geeft wel aan dat er een nadrukkelijke wens is om op termijn een vaste locatie te hebben voor alle teams.

52e: blessure bij Bart Straalman, maar de voorstopper uit Winterswijk kan door.

49e: vrije trap van Van Mieghem spat op de lat uiteen. Bijna de 2-4 dus.

De spelers van het eerste en het beloftenteam trainen nu meestal op De Wrange bij amateurclub SVDW75. Maar de omstandigheden zijn daar verre van ideaal. De velden liggen midden in het natuurreservaat De Zumpe. De grond is zompig, weet ook Ostendorp. De plek is prachtig met zicht op het stadion, maar het liefst zitten we met zijn allen op een vaste plek. Het is daarom heel belangrijk dat we op termijn gaan verhuizen.

Prachtig plaatje uit de rust waar fotografen op de vlucht slaan voor de sproeiers (foto Omroep Gelderland)

Regelmatig wijkt De Graafschap uit naar andere plaatsen in de Achterhoek om te trainen. Donderdag klaagde Henk de Jong opnieuw over de velden. Er ligt overal ganzenstront. We hebben afgesproken geen slidings te maken, grapte de coach die bij hevige regenval direct moet verhuizen naar een andere locatie.

45+1 het is rust na een vermakelijke eerste helft. Straks door met deel 2.

DOETINCHEM – De Graafschap heeft plannen om terug te keren naar De Bezelhorst in Doetinchem. Op die plek trainen nog wel de jeugdelftallen, maar ook de eerste selectie moet daar op termijn weer een plek krijgen.

44e: Diemers met een schot in het zijnet van dichtbij. Daar had meer ingezeten.

Je moet het zien in de verbinding. In samenwerken. We zijn de situatie aan het verkennen en zijn met elkaar positief in gesprek, stelt voormalig politiek bestuurder Ostendorp.

33e: twee kansen achter elkaar voor Mart Lieder, maar hij laat ze allebei liggen. De Graafschap begon zo goed, maar daar is nog maar weinig van over tegen de nummer 17.

Vanavond speelt De Graafschap tegen FC Eindhoven. De Superboeren hebben na twee zeges op rij nog volop kansen op door te stoten richting de top 3 (Jong PSV en Jong Ajax niet meegerekend). Emmen en Telstar staan nog boven ons, maar dat is maar twee punten. Zij spelen ook nog tegen elkaar. Laten we hopen dat we een langere serie gaan maken nu dan twee wedstrijden op rij winnen, lacht Nieuwpoort. Dat wisselvallige moet er in de laatste wedstrijden maar eens uit. 

15e: Boven de R van Mart zien we Henk Bloemers, voormalig commercieel en algemeen directeur van De Graafschap uit Zelhem. Gistermiddag was hij nog op De Vijverberg voor een bespreking. Hans Martijn Ostendorp (boven met sjaal) beweert dat een terugkeer van Bloemers niet aan de orde is.

11e: counter De Graafschap. Serrarens probeert het met een boogbal, maar Hooyberghs kan redding brengen

Ook van aanvoerder Sven Nieuwpoort loopt het contract in juni af. De centrumverdediger heeft al gesproken met de clubleiding, maar net als met bijvoorbeeld Robert Klaasen en Youssef El Jebli heeft dat nog niet geleid tot een nieuwe overeenkomst. Ik wil graag blijven. Met de technische staf heb ik een goede band, dit is een mooie club, ik speel met mijn broertje en het stadion zit vol met leuke supporters.

Foto onder: Tissoudali voorop met in zijn kielzog El Jebli, de man die nog altijd niet heeft bijgetekend. Dinsdag loopt het ultimatum af en staakt De Graafschap de onderhandelingen.

Financieel lijken beide partijen er wel uit. Nieuwpoort: We praten nog over andere dingen die ik liever voor me houd. Het gaat niet meer over salaris. Het ziet er positief uit hoor, maar we zijn nog in gesprek. Ik voel zeker dat ik als aanvoerder gewaardeerd word. Dat is heel prettig. Ook al blijven we in de eerste divisie spelen, dan nog zou ik graag blijven.

Daryl van Mieghem (op de foto in het midden) is de topscorer van De Graafschap met 14 goals

19.45 uur: Henk de Jong aanschouwt de warming-up die onder leiding staat van Richard Roelofsen. Nog een kwartier en dan gaat het los hier in Eindhoven

19.20 uur: De opstellingen vanavond. Met Straalman in het centrum en Lars Nieuwpoort op de bank. De Graafschap staat zevende en kan nog oprukken naar de 3e plaats. Jong PSV en Jong Ajax staan namelijk 3e en 4e, maar vallen aan het eind van dit seizoen weg uit de eindstand. Ze mogen niet promoveren. De Graafschap heeft slechts een achterstand van twee punten op de nummers 5 en 6.

Donderdag kreeg De Jong de lachers weer eens op zijn hand toen hij de journalisten na de training wees op een ander euvel bij SVDW75. Ik heb met de spelers afgesproken dat we geen slidings meer maken, anders zitten de broekjes er helemaal onder. Overal ligt namelijk ganzenstront. En ze produceren flinke hopen hoor. Het zijn keutels net zo groot als die van honden.

19.15 uur: Zichtbaar zijn El Jebli en Tissoudali. Twee technische spelers van De Graafschap die nog niet weten waar ze volgend seizoen spelen. El Jebli heeft tot dinsdag de tijd om bij te tekenen in Doetinchem, Tissoudali wordt gehuurd van Le Havre.

19.10 uur: FC Eindhoven staat teleurstellend 17e. Dat was de afgelopen jaren vaak heel anders. Opvallend is dat de Brabanders wel de topscorer van de eerste divisie leveren. Mart Lieder, het vriendje van de populaire handbalkeepster Tess Wester, schoot er al 25 binnen. De Graafschap heeft geïnformeerd naar de spits, maar hij is financieel onhaalbaar.

Het complex waar De Graafschap inmiddels al jaren traint, ligt in een natuurgebied. De grond is drassig en dus nat. Zeker in periodes met veel regen, wijkt de selectie daarom regelmatig uit. Voordeel is wel dat de velden op loopafstand van stadion De Vijverberg liggen. De lichtmasten zijn te zien.

19.05 uur: Marc Teloh, onder meer perschef bij De Graafschap, is er al klaar voor en heeft de camera voor de analyse geïnstalleerd.

19.00 uur: Dit was vorig seizoen, in januari. In Eindhoven viel toen een behoorlijk pak sneeuw. De wedstrijd kon maar net doorgaan.

De Graafschap verloor op 13 januari vorig jaar in de sneeuw met 2-1. Thuis werd dat in november hersteld met een fraaie 4-0 zege. Man, wat had ik het toen koud, laat trainer Henk de Jong vanavond weten.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie:

5 april 2018 – Helemaal tevreden is Henk de Jong niet over de trainingsfaciliteiten bij De Graafschap. De velden waar de club uit Doetinchem op traint zou volgens de trainer vol ganzenstront zitten. Het veld huurt De Graafschap van amateurclub SVDW 75.”Ik heb met de spelers afgesproken dat we geen slidings meer maken, anders zit je broekje er helemaal onder. Overal ligt namelijk ganzenstront”, grapt De Jong tegenover Omroep Gelderland. “En ze produceren flinke hopen hoor. Het zijn keutels net zo groot als die van honden.”Hoewel De Jong het afdoet met een grapje, is De Graafschap serieus op zoek naar een eigen trainingsaccommodatie. “We moeten eigenlijk een eigen plek hebben, maar de club is er mee bezig”, zegt de trainer. De velden van de amateurclub bevinden zich naast het stadion van de Doetinchemmers, maar doordat ze zich in een natuurgebied bevinden zijn ze vaak drassig.

EINDHOVEN – De Graafschap heeft opnieuw prima zaken gedaan. De concurrentie morste punten, terwijl de Achterhoekers zelf met 4-2 wonnen in Eindhoven

85e: weer moet Bednarek redding brengen. Het is echt billen knijpen voor de fans. Telstar en Emmen lijken punten te verspelen, deze avond kan heel gunstig uitpakken als De Graafschap stand weet te houden.

82e: Zoals verwacht dringt Eindhoven nu echt aan. Weer net geen 3-3 en weer was Lieder er dicht bij.

80e: weer een kans voor Lieder, maar die heeft het vizier niet op scherp staan vanavond. Was ook niet de makkelijkste mogelijkheid. Gelukkig voor De Graafschap gaat de bal voorlangs.

79e: Ook Van Mieghem naar de kant. Van Diermen, een verdediger komt. Gaat De Graafschap nu niet automatisch te ver achteruit lopen?

het wordt nu een kwartier overleven voor De Graafschap, waarschijnlijk. El Jebli naar de kant. Driver in de ploeg. Hij wordt linksback. Ook Van Diermen gaat zo komen.

73e: Rode kaart!! Tutuarima (nr 5) haalt Lieder onderuit (zie foto boven) Afstand tot de goal nog vrij ver. Liepen dichtbij nog verdedigers mee. Zware straf van scheidsrechter Van der Eijk

69e: Tissoudali naar de kant, Olijve komt om het middenveld te versterken. Blijven twee spitsen over.

65e: er gebeurt beduidend minder na rust. FC Eindhoven meer balbezit, zonder groot gevaar.

53e: schot van Tissoudali, maandag nog opvallend aanwezig tegen Den Bosch, gaat naast.

52e: blessure bij Bart Straalman, maar de voorstopper uit Winterswijk kan door.

49e: vrije trap van Van Mieghem spat op de lat uiteen. Bijna de 2-4 dus.

Prachtig plaatje uit de rust waar fotografen op de vlucht slaan voor de sproeiers (foto Omroep Gelderland)

45+1 het is rust na een vermakelijke eerste helft. Straks door met deel 2.

44e: Diemers met een schot in het zijnet van dichtbij. Daar had meer ingezeten.

33e: twee kansen achter elkaar voor Mart Lieder, maar hij laat ze allebei liggen. De Graafschap begon zo goed, maar daar is nog maar weinig van over tegen de nummer 17.

15e: Boven de R van Mart zien we Henk Bloemers, voormalig commercieel en algemeen directeur van De Graafschap uit Zelhem. Gistermiddag was hij nog op De Vijverberg voor een bespreking. Hans Martijn Ostendorp (boven met sjaal) beweert dat een terugkeer van Bloemers niet aan de orde is.

11e: counter De Graafschap. Serrarens probeert het met een boogbal, maar Hooyberghs kan redding brengen

Foto onder: Tissoudali voorop met in zijn kielzog El Jebli, de man die nog altijd niet heeft bijgetekend. Dinsdag loopt het ultimatum af en staakt De Graafschap de onderhandelingen.

Daryl van Mieghem (op de foto in het midden) is de topscorer van De Graafschap met 14 goals

19.45 uur: Henk de Jong aanschouwt de warming-up die onder leiding staat van Richard Roelofsen. Nog een kwartier en dan gaat het los hier in Eindhoven

19.20 uur: De opstellingen vanavond. Met Straalman in het centrum en Lars Nieuwpoort op de bank. De Graafschap staat zevende en kan nog oprukken naar de 3e plaats. Jong PSV en Jong Ajax staan namelijk 3e en 4e, maar vallen aan het eind van dit seizoen weg uit de eindstand. Ze mogen niet promoveren. De Graafschap heeft slechts een achterstand van twee punten op de nummers 5 en 6.

19.15 uur: Zichtbaar zijn El Jebli en Tissoudali. Twee technische spelers van De Graafschap die nog niet weten waar ze volgend seizoen spelen. El Jebli heeft tot dinsdag de tijd om bij te tekenen in Doetinchem, Tissoudali wordt gehuurd van Le Havre.

19.10 uur: FC Eindhoven staat teleurstellend 17e. Dat was de afgelopen jaren vaak heel anders. Opvallend is dat de Brabanders wel de topscorer van de eerste divisie leveren. Mart Lieder, het vriendje van de populaire handbalkeepster Tess Wester, schoot er al 25 binnen. De Graafschap heeft geïnformeerd naar de spits, maar hij is financieel onhaalbaar.

19.05 uur: Marc Teloh, onder meer perschef bij De Graafschap, is er al klaar voor en heeft de camera voor de analyse geïnstalleerd.

19.00 uur: Dit was vorig seizoen, in januari. In Eindhoven viel toen een behoorlijk pak sneeuw. De wedstrijd kon maar net doorgaan.

De Graafschap verloor op 13 januari vorig jaar in de sneeuw met 2-1. Thuis werd dat in november hersteld met een fraaie 4-0 zege. Man, wat had ik het toen koud, laat trainer Henk de Jong vanavond weten.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie:


at Twitter: