Onduidelijkheid over verkrachting Haags raadslid

Onduidelijkheid over verkrachting Haags raadslid
Onduidelijkheid over verkrachting Haags raadslid | Den Haag
Den Haag – PVV-raadslid Willie Dille uit Den Haag heeft in een filmpje op Facebook gezegd dat zij op 15 maart 2017 is ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims. Naar eigen zeggen zit raadslid Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid hierachter. Hij overweegt aangifte te doen wegens smaad en laster vanwege de opmerkelijke aantijgingen.

PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrand zegt in een verklaring: Het filmpje is gemaakt na een jaar van ellende, geen enkele steun van politie of burgemeester.

Voor meer informatie, klik dan hier en kijk hier voor ons privacy statement en hier voor het privacy statement van TMG.

Raadslid Van Doorn geeft via Twitter een verklaring over de beschuldigingen. Beste media, ik ben op vakantie dus bellen heeft geen zin. Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mevrouw Dille. Wel overweeg ik aangifte wegens smaad/laster. Ik wens iedereen nog een mooie zomer.

Dille verwijt ook in het filmpje de Haagse burgemeester Pauline Krikke van laksheid. Waar die laksheid uit zou bestaan, wordt niet duidelijk. Dille legt indirect een link met de onopgehelderde kwestie rond haar woonplaats. Als raadslid moet je in de gemeente zelf wonen, maar van Dille is dat nog altijd onduidelijk. Het verhaal gaat al langere tijd dat ze in buurgemeente Rijswijk woont. Een onderzoek door burgemeester Krikke begin 2018 neemt die twijfels niet weg, maar kan ook niet hardmaken dat het raadslid voor langere tijd buiten Den Haag gewoond heeft.

Het filmpje is inmiddels verwijderd van de Facebookpagina van Dille, maar nog wel te bekijken op GeenStijl.

Dille geeft geen antwoord op de vraag of ze aangifte heeft gedaan. In een verklaring van de Haagse PVV vraagt fractievoorzitter Karen Gerbrands woensdag om Dille met rust te laten. Het beeld dat nu wordt geschetst als zou Willie een labiel gekkie zijn, wil ik met kracht ontkennen. Vriend en vijand zullen bevestigen dat Willie een ijzersterke vrouw is die zich niet gek laat maken. Het filmpje is gemaakt na een jaar van ellende, geen enkele steun van politie of burgemeester, aldus Gerbrands.

In het filmpje zegt Dille: Ik wil gewoon dat de wereld de waarheid weet. 15 maart 2017 ben ik ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims omdat ze graag wilden dat ik mijn mond zou houden in de Haagse gemeenteraad. Nadat ze klaar waren, zeiden ze: Heb je respect voor Mohammed, heb je respect voor Allah, heb je respect voor Arnoud?

En toen wist ik al wie erachter zat. Arnoud van Doorn die ook in de gemeenteraad zit, en ooit door mij ontslagen is als medewerker, die haat mij intens, een vreselijk gemene man. Nadat het gebeurd was, heb ik het aan niemand verteld, ik heb de volgende dag gewoon mn debatten gedaan. Het enige dat vanaf dat moment veranderd is, dat ik mezelf nooit meer veilig heb gevoeld.

In een reactie zegt burgemeester Krikke dat er alle reden is om nogmaals met mevrouw Dille in gesprek te gaan. Zonder de expliciete toestemming van mevrouw Dille kan ik geen uitspraken doen over in het verleden reeds gevoerde gesprekken. Die toestemming heb ik op dit moment niet. Uiteraard worden publiek geuite beschuldigingen, ook van en over gemeenteraadsleden, door mij, het OM en de politie na aangifte zeer serieus genomen en op strafbare feiten onderzocht.

Dille geeft in het filmpje aan dit te hebben aangekaart bij de burgemeester en politie. Ik wil dat iedereen weet dat de politie in Nederland faalt en Pauline Krikke (burgemeester) gefaald heeft, zegt Dille. Tot slot gaf ze aan haar functie als raadslid neer te leggen. Volgens een woordvoerder van de PVV-fractie is dit niet het geval.

Willie is een zeer sociaal, gedreven, intelligent politica die nooit zal stoppen het vrije woord te verdedigen en die de strijd tegen de islam zal voortzetten. Van stoppen is dan ook geen sprake. De laatste bedreiging was echter de spreekwoordelijke druppel. Een uitgebreide reactie op het gebeuren zal komen als de rust wat is weergekeerd. Het verzoek is dan ook Willie nu met rust te laten, schrijft de PVV in een verklaring.

Burgemeester Pauline Krikke zegt in een reactie het volgende: Uiteraard is er alle reden om nogmaals met mevrouw Dille in gesprek te gaan. Zonder de expliciete toestemming van mevrouw Dille kan ik natuurlijk geen uitspraken doen over in het verleden reeds gevoerde gesprekken. Die toestemming is er op dit moment niet. Uiteraard worden publiek geuite beschuldigingen, ook van en over gemeenteraadsleden, door mij, het OM en de politie na aangifte zeer serieus genomen en op strafbare feiten onderzocht.

Een woordvoerder van de politie geeft aan om privacyredenen niet te kunnen bevestigen of er wel of geen aangifte is gedaan.

willie dillePOPULAIRE VIDEO'S07 aug.Met deze truc kleurt je tuin weer groen12:51Laffe daad dierenbeul gefilmd in Helmond05 aug.Rus zoekt ruzie met agent: Ben je niet goed snik of zo?05 aug.Ondeugende flirtpoging Van Gaal tijdens ZomergastenGerelateerde artikelen06 aug.BinnenlandEx-PVV'er Heemels ziet af van hoger beroep26 jul.BinnenlandDordtse PVVer moet sorry zeggen voor fuck the cops-filmpje26 jun.BinnenlandKamer: beter vuilnis buiten spits ophalen23 jun.BinnenlandPVV: sluit sjoemelende scholen21 jun.BinnenlandWilders doet aangifte tegen Azarkan van DENK21 jun.BinnenlandBron nepadvertentie-rel en Wilders doen aangifte tegen AzarkanDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.


Den Haag at Twitter: