Vluchtauto liquidatie Wittenburg werd gestolen in Houten

Vluchtauto liquidatie Wittenburg werd gestolen in Houten
Ontsnappingsauto liquidatie Wittenburg gestolen in Houten
De auto die de daders van de schietpartij in Wittenburg gebruikten om te vluchten, is op 5 januari in Houten gestolen.

Dat maakt de politie dinsdagavond bekend in het tv-programma Opsporing Verzocht.   De auto werd 5 januari gestolen in Houten en reed op de dag van de moord met een vervalst kenteken. Het gaat om een zwarte BMW uit de 1 serie. Drie uur na de schietpartij op 26 januari werd de auto brandend aangetroffen aan de Dantestraat in Zuidoost.   Uit bewakingsbeelden is ook gebleken dat een man met een kinderwagen de auto op de dag van de moord uitgebreid heeft bekeken op straat. De politie zou graag in contact komen met deze man.   Opsporing Verzocht besteedde vorige week aandacht aan de zaak. In totaal ontving de politie twintig nieuwe tips.Meer weten over Wittenburg? Bekijk het hele dossier

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Na de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week kwamen er twintig tips binnen bij de politie over de fatale schietpartij op Wittenburg. Daarbij kwam de 17-jarige Mohammed Bouchikhi om het leven. De 19-jarige Gianni L. en een 20-jarige vrouw raakten gewond.

Ook is er nu meer bekend over de auto van de daders. De BMW blijkt volgens Opsporing Verzocht in Houten gestolen te zijn en reed op de avond van de moord rond met een vervalst nummerbord. De politie zoekt mensen die de auto die avond hebben zien rondrijden.

Lees ook: Twee mannen met bivakmutsen op renden binnen en schoten om zich heen

Uit onderzoek van de politie bleek eerder al dat de auto voor het incident al in de Dantestraat of de omgeving daarvan heeft gestaan. De brandweer kon voorkomen dat de auto na de schietpartij uitbrandde. De recherche heeft goede hoop dat er mogelijk sporen worden aangetroffen in of op de auto.

Onschuldig slachtofferDe politie benadrukte vorige week dat Mohammed Bouchikhi waarschijnlijk een volkomen onschuldig slachtoffer is. Hij liep stage in het buurthuis. Hij komt in geen enkel politiedossier voor. Ook de 20-jarige vrouw liep stage in het buurthuis, zij raakte gewond aan haar been.

Lees ook: Bekende van overleden Mohammed Bouchikhi: Hij is een voorbeeld. Zo horen onze jongeren te zijn.

De 19-jarige Gianni L. raakte zwaargewond. Hij raakte bij een eerdere schietpartij aan het Leeuwenhof op Kattenburg ook al gewond. De recherche doet onderzoek naar zijn rol bij de schietpartij op Wittenburg. Hij is een bekende van politie en justitie.

De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de schutters mogelijk gericht op zoek waren naar een specifiek persoon of personen. De daders hebben mogelijk een naam van diegene geroepen.


Houten at Twitter: