Wilde achtervolging door Zaandam en Amsterdam

Op de toerit naar de snelweg A10 had de vluchtende bestuurder een aanrijding met een politieauto. De agenten stapten uit, waarna de verdachte weer verder reed. Ondertussen waren twee passagiers druk bezig om allerlei spullen het raam uit te gooien.

De 28-jarige bestuurder en de inzittenden van 28 en 21 jaar oud zijn aangehouden. Eén persoon moest nog ruim 100 dagen zitten. De recherche zal deze zaak verder onderzoeken.

Op haar Facebookpagina schijft de politie dat agenten in Zaandam een auto zagen waarin een volgens hen zeer actieve veelpleger zat. Ze besloten de auto te controleren en gaven op de A.F. de Savorin Lohmanstraat een stopteken. De bestuurder had kennelijk niet zo veel zin in die inpectie en ging er met volle snelheid vandoor.

Op de ringweg A10 is het voertuig uiteindelijk klemgereden door een aantal politiewagens. Het rijbewijs van de 28-jarige bestuurder is in beslag genomen. Bij de aanrijding zijn drie politieauto’s beschadigd geraakt.

Hij pleegde daarbij een groot aantal verkeersovertredingen. De 28-jarige man reed tegen het verkeer in, ging harder dan de maximumsnelheid en scheurde door een plantsoen. Op drie plekken in Zaandam probeerden andere politieauto’s kruisingen te blokkeren, maar dat had geen effect.


Zaandam at Twitter: