PSV versterkt zich met voormalige PEC Zwolle-verdediger Sainsbury

PSV versterkt zich met voormalige PEC Zwolle-verdediger Sainsbury
PSV versterkt zich met Sainsbury: Er komen mogelijk nog mutaties
Trent Sainsbury mag zich speler van PSV noemen. De Eindhovenaren maken dinsdagochtend via de officiële kanalen namelijk melding van de komst van de Australiër, die transfervrij wordt opgepikt bij het Chinese Jiangsu Suning. De 26-jarige verdediger heeft in Eindhoven zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.

Sainsbury was in het verleden op de Nederlandse velden al actief voor PEC Zwolle, waar hij tussen 2014 en 2016 tot 27 wedstrijden in de Eredivisie kwam. De centrale verdediger vertrok daarna naar het Chinese Jiangsu Suning, dat hem vervolgens aan Internazionale en Grashoppers verhuurde. Door zijn aflopende contract in het Verre Oosten kan hij nu weer gratis terugkeren naar de Eredivisie.

Sainsbury is blij met zijn kans bij PSV. “Het is een grote club, mooi dat ik er nu bij hoor”, zegt hij tegen PSV TV. De aanwezigheid van coach Van Bommel was voor hem een belangrijke reden om voor PSV te kiezen. “Ik ken zijn manier van trainen en de manier waarop hij met spelers omgaat. Ik kijk er naar uit om weer met hem te werken.”

De verdediger komt transfervrij over van de Chinese club Jiangsu Suning en tekent een contract voor drie jaar in Eindhoven.

Sainsbury stond al langer in de belangstelling van PSV. “Trent is een verdediger die we al interessant vonden toen hij nog bij PEC Zwolle speelde. Het is inmiddels een speler met behoorlijk wat internationale ervaring”, aldus interim-technisch manager John de Jong van PSV.

Sainsbury is geen onbekende in Nederland, hij kwam tussen 2014 en 2016 uit voor PEC Zwolle en kwam daar tot 27 eredivisiewedstrijden. Hij verliet Zwolle om aan de slag te gaan bij het Chinese Jiangsu Suning, dat hem tweemaal verhuurde: aan Internazionale en Grasshoppers.

“Onder andere op het WK heeft hij laten zien dat hij zich uitstekend heeft ontwikkeld. Dat we hem nu transfervrij kunnen halen, zien we als een buitenkans. Er wachten ons mogelijk nog wat mutaties in de verdediging. Daar hebben we nu al op geanticipeerd”, zegt De Jong.

De Australiër komt al sinds de jeugd uit voor de nationale teams van zijn land. Met de Soccerroos was hij onder leiding van Bert van Marwijk en huidig PSV-trainer Mark van Bommel actief op het WK in Rusland. In totaal kwam hij tot 38 interlands en drie doelpunten.

Trent is een verdediger die we al toen hij nog bij PEC Zwolle speelde interessant vonden. Het is inmiddels een speler met behoorlijk wat internationale ervaring. Onder andere op het WK heeft hij laten zien dat hij zich uitstekend heeft ontwikkeld. Dat we hem nu transfervrij kunnen halen zien we als een buitenkans. Er wachten ons mogelijk nog wat mutaties in de verdediging. Daar hebben we nu al op geanticipeerd, aldus PSV.

Daarna stapte Sainsbury over naar Jiangsu Suning, dat hem verhuurde aan Serie A-club Internazionale en de Zwitserse club Grashoppers.

31 mrt.'De Ligt moet wegwezen bij Ajax'25 jun.Ziyech waardeert telefoontje Van der Sar02 jul.Prins lyrisch over Max: Nu al een fenomeen10 jul.Heitinga houdt hart vast voor de FransenDagelijks het belangrijkste sportnieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Bij PSV gaat Sainsbury weer samenwerken met coach Mark van Bommel, die bij het WK als assistent fungeerde van Van Marwijk.


Zwolle at Twitter: