PVV-raadslid Willie Dille overleden

PVV-raadslid Willie Dille overleden
PVV raadslid: Ik ben verkracht door moslims | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer . De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Den Haag – PVV-raadslid Willie Dille uit Den Haag heeft in een filmpje op Facebook gezegd dat zij op 15 maart 2017 is ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims. Naar eigen zeggen zit raadslid Arnoud van Doorn van de Partij van de Eenheid hierachter. Hij overweegt aangifte te doen wegens smaad en laster vanwege de opmerkelijke aantijgingen.

Van Doorn reageerde woensdag via Twitter op de beschuldigingen. “Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mevrouw Dille.” Ook liet hij weten een aangifte vanwege smaad of laster te overwegen. De Haagse PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrands liet diezelfde dag nog in een verklaring weten achter Dille te staan. 

Haags PVV-raadslid Willie Dille overleden

PVV-fractievoorzitter Karen Gerbrand zegt in een verklaring: Het filmpje is gemaakt na een jaar van ellende, geen enkele steun van politie of burgemeester.

Raadslid Van Doorn geeft via Twitter een verklaring over de beschuldigingen. Beste media, ik ben op vakantie dus bellen heeft geen zin. Ik verlaag mij niet tot een inhoudelijke reactie op de aantijgingen van mevrouw Dille. Wel overweeg ik aangifte wegens smaad/laster. Ik wens iedereen nog een mooie zomer.

Woensdag ontstond veel ophef rondom de politicus, nadat ze een video op Facebook had geplaatst waarin ze verklaarde in 2017 te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims. De daders wilden hiermee afdwingen dat ze haar mond zou houden in de gemeenteraad, vertelde Dille.

Het filmpje is inmiddels verwijderd van de Facebookpagina van Dille, maar nog wel te bekijken op GeenStijl.

De PVVer verklaarde ook dat gemeenteraadslid Arnoud van Doorn achter de actie zou zitten. De ex-PVVer zou op wraak uit zijn geweest, omdat hij ooit door haar was ontslagen. Inmiddels is de video waarin dit wordt gezegd van Facebook verwijderd.

In het filmpje zegt Dille: Ik wil gewoon dat de wereld de waarheid weet. 15 maart 2017 ben ik ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep moslims omdat ze graag wilden dat ik mijn mond zou houden in de Haagse gemeenteraad. Nadat ze klaar waren, zeiden ze: Heb je respect voor Mohammed, heb je respect voor Allah, heb je respect voor Arnoud?

En toen wist ik al wie erachter zat. Arnoud van Doorn die ook in de gemeenteraad zit, en ooit door mij ontslagen is als medewerker, die haat mij intens, een vreselijk gemene man. Nadat het gebeurd was, heb ik het aan niemand verteld, ik heb de volgende dag gewoon mn debatten gedaan. Het enige dat vanaf dat moment veranderd is, dat ik mezelf nooit meer veilig heb gevoeld.

Dille geeft in het filmpje aan dit te hebben aangekaart bij de burgemeester en politie. Ik wil dat iedereen weet dat de politie in Nederland faalt en Pauline Krikke (burgemeester) gefaald heeft, zegt Dille. Tot slot gaf ze aan haar functie als raadslid neer te leggen. Volgens een woordvoerder van de PVV-fractie is dit niet het geval.

Burgemeester Krikke van Den Haag heeft besloten haar vakantie af te breken en terug te keren naar Den Haag. “Dit nieuws is voor iedereen een grote schok”, schrijft ze in een reactie. “De gemeenteraad verliest een betrokken en gepassioneerd raadslid en collega. Willie Dille stond voor haar zaak. Ze kon stevig debatteren, maar kon ook humoristisch uit de hoek komen.”

Willie is een zeer sociaal, gedreven, intelligent politica die nooit zal stoppen het vrije woord te verdedigen en die de strijd tegen de islam zal voortzetten. Van stoppen is dan ook geen sprake. De laatste bedreiging was echter de spreekwoordelijke druppel. Een uitgebreide reactie op het gebeuren zal komen als de rust wat is weergekeerd. Het verzoek is dan ook Willie nu met rust te laten, schrijft de PVV in een verklaring.

Burgemeester Pauline Krikke zegt in een reactie het volgende: Uiteraard is er alle reden om nogmaals met mevrouw Dille in gesprek te gaan. Zonder de expliciete toestemming van mevrouw Dille kan ik natuurlijk geen uitspraken doen over in het verleden reeds gevoerde gesprekken. Die toestemming is er op dit moment niet. Uiteraard worden publiek geuite beschuldigingen, ook van en over gemeenteraadsleden, door mij, het OM en de politie na aangifte zeer serieus genomen en op strafbare feiten onderzocht.

In een verklaring zegt PVV-leider Geert Wilders met “grote verslagenheid kennisgenomen te hebben” van het overlijden van Dille. “Ze was een geweldig warme collega die altijd oog had voor haar medemens en de jeugd in het bijzonder. Wij zullen haar enorm missen. Woorden schieten tekort.”

Een woordvoerder van de politie geeft aan om privacyredenen niet te kunnen bevestigen of er wel of geen aangifte is gedaan.

Het Haagse PVV-raadslid en voormalig Kamerlid Willie Dille is plotseling overleden. Fractievoorzitter Karen Gerbrands van de Haagse PVV bevestigt dat bericht op Twitter. Vermoedelijk heeft ze zelfmoord gepleegd.

willie dillePOPULAIRE VIDEO'S08 aug.Laffe daad dierenbeul gefilmd in Helmond07 aug.Met deze truc kleurt je tuin weer groen08 aug.Dit zijn de bizarre concurrenten van Glennis05 aug.Rus zoekt ruzie met agent: Ben je niet goed snik of zo?Gerelateerde artikelen09:14BinnenlandPVV-raadslid pleegt zelfmoord06 aug.BinnenlandEx-PVV'er Heemels ziet af van hoger beroep26 jul.BinnenlandDordtse PVVer moet sorry zeggen voor fuck the cops-filmpje26 jun.BinnenlandKamer: beter vuilnis buiten spits ophalen23 jun.BinnenlandPVV: sluit sjoemelende scholen21 jun.BinnenlandWilders doet aangifte tegen Azarkan van DENKDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.


Den Haag at Twitter: