Eerste wandeltocht van Dam tot Dam-weekend afgesloten

Het vliegspektakel Heldair op Den Helder Airport / vliegkamp De Kooy heeft zaterdag zo’n twaalfduizend bezoekers getrokken, aldus luchthavendirecteur Conny van den Hoff.

MS-patiënt Winston voltooit Dam tot Dam Wandeltocht: 'Rusten? Nee, ik ga feesten!'

Lees ook: Winston loopt ondanks MS de Dam tot Damloop: ‘Ik ben net een tank. Ik ga door’Wil Besseling uit Schellinkhout is na de derde golfronde de best geklasseerde Nederlander op de KLM Open.

Zuiddijk in de startblokken voor Dam tot Damloop

MS-patiënt Winston Carrilho heeft misschien wel de grootste uitdaging uit zijn leven volbracht. Hij voltooide vandaag de Dam tot Dam Wandeltocht.’De ziekte stopt mij nooit’Het uitlopen van de vijf kilometer gaat volgens hem geen enkel probleem worden, ondanks zijn ziekte. ‘Oh nee de ziekte stopt mij nooit man. Ik ben net een tank. Ik ga door.’

Dam tot Damloop lijkt dit jaar koel te verlopen

aan AT5 hoe hij dankzij sport uit zijn depressie klom.

,,Mama woar is mien pils…’’ klinkt, als deelnemers aan de Damloop by Night zaterdagavond door de Peperstraat naar de start op de Vermiljoenweg lopen.

Een eindeloze massa van tienduizenden hardlopers zal zondag de Zuiddijk vullen. ,,De eerste keer dat ik meemaakte, was ik er beetje duizelig van’’, zegt bewoonster Marlène Rietveld. Ze vindt de Dam tot Damloop een prachtevenement en kijkt er ieder jaar weer naar uit. ,,Maar zondag om een uur of vier ’s middags denk ik altijd ’nu mag het wel over zijn’. Want er komen zo véél mensen langs.’’
‘Alleen maar erger door thuis te zitten’In de tijd van zijn depressie zat Carilho vaak thuis op de bank. Hij beseft nu dat dat een grote fout was. ‘De vermoeidheid wat je al door de MS hebt, wordt alleen maar erger door thuis te zitten. En nu door het sporten kan ik als ik thuis kom juist meer doen. Ik voel me fitter en onderneem wat meer.’Winston Carilho lijdt al jaren aan de ziekte MS. Maar toch loopt hij morgen de vijf kilometer van de wandeltocht van de Dam tot Damloop. Door veel te sporten en zichzelf doelen te stellen is Carilho ervan overtuigd dat het hem gaat lukken.

Lees ook: Dam tot Damloop 2017: 44.000 zwoegen van Amsterdam naar Zaandam

Amsterdam at Twitter: